۵ راهکار کاربردی برای افزایش راندمان چیلرها_قسمت دوم

by | چیلر

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در مقاله قبل راجع به تاثیر نشتی‌ها بر راندمان چیلرها، صحبت شد. در ادامه به تشریح دو راهکار دیگر برای افزایش راندمان چیلرها، اشاره خواهد شد.

گام دوم: لوله‌ها را تمیز نگه دارید. 

یک عامل بازدارنده برای عملکرد مطلوب چیلر، بازده انتقال حرارت است. عملکرد و راندمان چیلر به طور مستقیم به قابلیت انتقال حرارت آن، که با تمیزی اواپراتورها و لوله‌های کندانسور رابطه مستقیم دارد، مرتبط است. چیلرهای بزرگ دارای مجموعه‌ای از لوله‌ها در مبدل‌های حرارتی خود هستند، بنابراین تمیز نگه داشتن این سطوح بزرگ برای کارایی آن‌ها بسیار ضروری است.

کارایی چیلرها زمانی که لوله‌ها کثیف می‌شوند-زمانی که گل و لای، جلبک، لجن و آلاینده‌ها موجود در آب بر سطوح انتقال حرارت انباشته می‌شوند-کاهش می‌یابد. میزان رسوب‌پذیری، به نوع سیستم-باز یا بسته-و همچنین کیفیت آب، پاکیزگی و درجه حرارت بستگی دارد.

اکثر تولیدکنندگان چیلر توصیه می‌کنند در سیستم‌های نوع باز لوله‌های کندانسور هر ساله و در سیستم‌های نوع بسته لوله‌های اواپراتور هر سه سال یک‌بار تمیز شوند. اگر اواپراتور بخشی از یک سیستم باز باشد، بازرسی و تمیزکاری دوره ای توصیه می‌شود.

راهکارهای افزایش راندمان چیلرها

برای تمیز کردن لوله‌ها، همواره دو روش موثر پیشنهاد می‌شود:

  • روش مکانیکی. تمیز کردن گل و لای، جلبک، لجن و  مواد زائد از لوله‌های smooth-bore که شامل برداشتن پوشش‌های واتر باکس (water-box)، برس لوله‌ها و شستشو با آب تمیز است. در این روش باید همواره به توصیه‌های تولیدکنندگان چیلر توجه داشت.
  • روش شیمیایی. اکثر تولیدکنندگان چیلر توصیه می‌کنند که با یک متخصص تصفیه آب برای استفاده از محلول‌های شیمیایی مشورت شود.

چیلرهای جدید دارای سیستم‌های برس لوله اتوماتیک هستند. این سیستم می‌تواند بر روی چیلرهای قدیمی نیز  نصب شود.

در چیلرهای سفارشی یک دریچه معکوس چهار طرفه در سیستم لوله کشی آب کندانسور نصب شده است که هر شش ساعت، این سیستم به طور خودکار جریان را از طریق لوله‌های کندانسور به مدت ۳۰ ثانیه متوقف می‌کند.

عملا با تصفیه آب، رسوب درون چیلرها از بین می‌رود و درجه حرارت تعیین شده سیستم ثابت می‌ماند.

راهکارهای افزایش راندمان چیلرها

بیشتر بخوانید : ۵ راهکار کاربردی برای افزایش راندمان چیلرها_قسمت سوم

 

گام سوم: آنالیز روغن و مبرد چیلر

آنالیز شیمیایی سالانه روغن و مبرد می‌تواند به تشخیص مشکلات چیلر قبل از جدی‌تر شدن آن‌ها کمک کند. آزمایش آنالیز شیمیایی اسپکترومتر برای تعیین آلاینده‌هایی مانند رطوبت، اسیدها و فلزات که مانع عملکرد و بهره‌وری هستند، کاربرد دارد. یک آزمایشگاه معتبر باید آنالیز را انجام دهد. اکثر تولیدکنندگان هر ساله آنالیز روغن و مبرد را انجام می‌دهند.

تکنسین‌ها باید نمونه روغن را زمانی که چیلر کار می‌کند، بگیرند. تنها نتایج آنالیز روغن می‌تواند سبب تغییر نوع روغن شود. تکنسین‌ها باید فیلترهای روغن را برای افت فشار بررسی کنند و همچنین در صورت تغییر روغن و یا افت فشار زیاد باید فیلترها را تعویض کنند.

آنالیز روغن می‌تواند به شناسایی مشکلات دیگر چیلر کمک کند. به عنوان مثال، مقدار زیاد رطوبت در روغن می‌تواند نشان از مشکلات واحد تصفیه باشد و همچنین تغییرات در مشخه‌های روغن می‌تواند نشان از سایش زیاد کمپرسور باشد.

از آزمایش مبرد برای تعیین آلاینده‌ها که ممکن است مشکلاتی در عملکرد و کارآیی مبرد ایجاد کند، استفاده می‌شود. یک عامل اصلی آلودگی در مبرد وجود روغن در آن است. تولیدکنندگان چیلر می‌گویند به ازای هر ۱ درصد روغن در مبرد، ۲ درصد از راندمان چیلر کاسته می‌شود.  بر این اساس، چنین آلودگی می‌تواند سبب کاهش ۲۰ درصدی راندمان شود.

راهکارهای افزایش راندمان چیلرها

در مقاله بعدی به تشریح تاثیر دو راهکار نظارت بر گزارش عملکرد روزانه چیلرها و استفاده از آب تصفیه شده بر افزایش راندمان چیلرها، اشاره خواهد شد.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *