بهینه‌سازی مصرف دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر_قسمت دوم

by | بهینه سازی انرژی

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در مقاله قبل راجع به تعدادی از نکات بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر، صحبت شد. در ادامه به تکمیل مبحث بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب، تکنینک‌های افزایش راندمان و شاخص‌های جایگزینی و ارتقا دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر، اشاره خواهد شد.

مصرف انرژی و آب دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر (بخش دوم)

دستگاه رطوبت‌ساز جدا از آبی که به بخار هوا تزریق می‌کند، از آب برای کاهش غلظت مواد جامد محلول در آب (TDS) در طول چرخه پالایش استفاده می‌کند. در صورت استفاده از دستگاه‌های رطوبت‌ساز التراسونیک یا اتمایزینگ، می‌توان از فیلترهای اسمز معکوس آب (RO) که مناسب برای شستشوی‌های دوره‌ای است، استفاده کرد.

دستگاه رطوبت‌گیر موجود در واحدهای تصفیه هوا که دارای کویل‌های خنک‌کننده است، از آب سرد برای خنک نگه‌داشتن هوا در زیر نقطه شبنم (dew point) استفاده می‌کند. این آب سرد سبب مصرف انرژی در چیلر می‌شود و گاهی اوقات چیلر برای خنک نگه‌داشتن دمای آب سرد در زیر نقطه شبنم هوا، سخت کار می‌کند که این موضوع بر روی کارایی چیلر تاثیر می‌گذارد. بعد از حذف رطوبت، اغلب هوا باید دوباره گرم شود؛ در نتیجه بویلرهای سیستم گرمایش نیاز به مصرف انرژی بیش‌تری نسبت به بخاری‌های الکتریکی دارند.

دستگاه رطوبت‌گیر، همچنین می‌تواند از خشک‌کن‌های نوع روتور استفاده کند. این سیستم‌ها از انرژی حرارتی برای کنترل و تولید مجدد رطوبت استفاده می‌کنند و همچنین فن‌های دستگاه رطوبت‌گیر از نیروی برق برای گردش هوا استفاده می‌کنند.

نگهداری و بهره‌برداری دستگاه های رطوبت ساز و رطوبت گیر

بیشتر بخوانید : بهینه‌سازی مصرف سیستم‌های پکیج‌ سرمایشی و گرمایشی

نگهداری و بهره‌برداری دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر

مسائل زیر برای بهره‌وری تعمیر و نگهداری و عملکرد دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر اهمیت دارد:

  • وجود دستگاه رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر را در ساختمان بررسی کنید. ضرورت وجود این دستگاه‌ها را، برای کنترل رطوبت ساختمان ارزیابی کنید. اگر در ساختمان‌های اداری سیستم‌های تاسیسات ساختمان دارای طراحی و عملکرد درستی باشند، استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز یا رطوبت‌گیر الزامی نیست. در جایی که چنین دستگاه‌هایی در حال استفاده هستند، حذف یا محدود کردن عملکرد آن‌ها باید با نظارت و مشاوره افراد متخصص صورت گیرد. عملکرد این دستگاه‌ها در زمان اوج مصرف برق باید محدود شود. اعمال این محدودیت می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر هزینه‌های مصرف برق در ساختمان‌ها داشته باشد.
  • از کالیبراسیون مناسب سنسورهای رطوبت در داخل ساختمان و عملکرد سنسورهای دما و رطوبت economy cycle اطمینان حاصل کنید. عملکرد نادرست سنسورها، سبب از بین رفتن انرژی می‌شود.
  • نقشه BMS را برای حداکثر استفاده از economy cycle، بهینه‌سازی استفاده از هوای خارجی به منظور خنک کردن یک فضا و همچنین استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر برای تهویه هوا برنامه‌ریزی کنید. این برنامه‌نویسی معمولا در ساختمان‌های اداری استفاده نمی‌شود، با این وجود، با تنظیم دقیق الگوریتم‌های کنترل و تنظیمات بعدی آن می‌توان سبب صرفه‌جویی در انرژی شد.
  • اگر استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر ضروری باشد، نظارت بر عملکرد آن‌ها از طریق BMS، کنتورها و / یا مترهای اختصاصی انرژی مهم است.
  • در جایی که استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر ضروری است، ساختمان باید به خوبی درزبندی شده باشد تا کم‌ترین نشت هوا را به خارج داشته باشد. عدم توجه به این مسئله سبب افزایش عملکرد این دستگاه‌ها و در نتیجه افزایش مصرف انرژی می‌شود.

جایگزینی و ارتقا دستگاه های رطوبت ساز و رطوبت گیر

جایگزینی و ارتقا دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر

قبل از جایگزینی یا به‌روز‌رسانی دستگاه‌های رطوبت‌ساز و رطوبت‌گیر، مسائل زیر را در نظر بگیرید:

  • در جایی که چنین دستگاه‌هایی مورد نیاز است، عملکرد آن‌ها را با استفاده از باندهای کنترل گسترده و با استفاده از economy cycle به حداقل برسانید.
  • در دستگاه‌ رطوبت‌گیر از تکنولوژی جایگزین مانند خشک‌کن برای بهره‌وری انرژی استفاده کنید.
  • از مبدل‌های حرارتی و رطوبتی استفاده کنید.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *