جهت پاسخ دادن به سوال چیلر خانگی چیست؟ باید بگوییم که این دسته از محصولات عموما برای استفاده در آپارتمانها و بهطور کلی برای مصارف خانگی ساخته شده و هیچ نیازی به تاسیسات ساختمان پیشرفته جهت نصب و یا استفاده وجود ندارد. به صورت کلی چیلر خانگی، یک چیلر کوچک است و این موضوع به این معنا میباشد که کندانسور استفاده شده درون انواع چیلر خانگی اغلب از نوع هوا خنک بوده و تقریبا سازوکاری مشابه جهت خنک کردن محیط و یا گرمایش آن دارند. این چیلرهای خانگی در محیط بیرونی ساختمان و معمولا در حیاط یا پشت بام نصب میشوند و برای آپارتمانها و ساختمانهایی که به سرمایش و گرمایش مستقل احتیاج دارند و یا میخواهند که مشکلات مربوط به موتور خانه مرکزی را نداشته باشند محیطی مناسب با دمای مورد نیاز را فراهم میکنند.
منظور از هوا خنک بودن چیلر خانگی چیست ؟
همانطور که در ابتدای مطلب ذکر کردیم چیلر خانگی یا مینی چیلرهای خانگی اغلب از نوع هوا خنک میباشند و منظور از هوا خنک بودن این دستگاه این است که کندانسور موجود در آنها از نوع هوا خنک بوده و توسط هوای دمیده شده از فن حین مصرف و پس از آن خنک میشود. ناگفته نماند که کندانسور یک مبدل حرارتی است که درون انواع چیلر خانگی قرار داده میشود. البته باید توجه داشت که کندانسور بهکار رفته از چه نوعی است؛ اگر کندانسور چیلر خانگی از نوع آب خنک باشد به تجهیزاتی چون برج خنک کننده نیز نیاز خواهد بود.
کاربرد و استفاده از این نوع سیستم سرمایش و گرمایش در چه مساحتی (متراژی) توصیه میشود؟
چیلر خانگی در اصل مشابه با چیلر هوا خنک بوده که از ابعاد و ظرفیتی کمتر برخوردار میباشد. همچنین لازم به ذکر است که پمپ و منبع انبساط نیز درون این دستگاه ها جاسازی میشود. برای پاسخ به سوال ذکر شده باید بگوییم که چیلر خانگی معمولا در واحدهایی با مساحتی بیشتر از ۱۵۰ متر مربع مورد استفاده قرار میگیرد. از مساحت ۱۵۰ تا ۳۰۰ متر مربع شما میتوانید از مینی چیلرهای خانگی و برای مساحتهایی بیش از ۳۰۰ متر مربع از این دستگاه به صورت چیلر مرکزی استفاده نمایید.
نصب فنی و راه اندازی چیلر خانگی
بهطور کلی جهت نصب چیلر خانگی بر روی پشت بام ساختمان، باید عوامل گوناگونی را در نظر گرفت و آنها را مورد بررسی قرار داد. اولین عامل جهت وزش باد در طول روز و تشخیص بهترین مکان برای نصب چیلر خانگی بر روی پشت بام از نظر شدت باد در روزهای مختلف سال است. یکی از دیگر عوامل که باید برای راه اندازی چیلر جذبی یا تراکمی، آن را بررسی کرد و تاثیر زیادی بر روی طرز کار چیلر خانگی دارد، نزدیکی چیلرها به همدیگر بر روی پشت بام ساختمان است.
طبق نکته ذکر شده نصب کردن تعداد زیادی چیلر خانگی و یا حتی مینی چیلر در پشت بام یک ساختمان، نیاز به مدلسازیهای کامپیوتری و بررسی کامل شرایط ساختمان دارد. تمام عوامل محیطی مانند باد و فاصله چیلرها باید در مدل سازی کامپیوتری در نظر گرفته میشود. اما صرف این هزینه ها با توجه به مناسب بودن مصرف برق چیلر خانگی و سایر مزایایی که چیلر دارد، کاملا مقرون به صرفه می باشد.
پس از بررسی عوامل ذکر شده و طی مراحل ذکر شده، جهت نصب تجهیزات این دستگاه دیگر با پیچیدگی خاصی روبرو نیستید. برای شروع کار در ابتدا باید یک لوله آب رفت و برگشت از چیلر به فن کویل ها متصل کنید و عایق کاری لولهها باید بهگونهای باشد که اتلاف گرما به محیط بیرون به کمترین میزان خود برسد. یکی از مهمترین موضوعات هنگام راه اندازی چیلر خانگی تأمین برق دستگاه است که شامل ایجاد تابلو برق و وصل کردن اتصالات لازم به تابلو برق است که در این زمینه می توانید از کارشناسان فروش تابلو کنترل چیلر جذبی یا تراکمی کمک بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که در صورت نیاز به توان برق بالاتر از ۸ کیلووات، تهیه امکانات لازم برای استفاده از برق سه فاز نیز الزامی میباشد. متخصصان نگهداری تاسیسات ساختمان می توانند در این زمینه شما را راهنمایی کنند.
مزایای چیلر خانگی
چیلر خانگی از مزایای بسیار برخوردار است که میتوانیم به صرفهجویی در هزینهها، کاهش مصرف انرژی، تهویه بهینه هوای منزل، نصب آسان و راندمان کاری بالا اشاره کنیم. یکی از مزیتهای استفاده از انواع چیلر خانگی نسبت به دستگاه داکت اسپلیت در منازل و ساختمانهای مسکونی این است که چندین فن کویل به یک چیلر خانگی متصل میشوند و این امکان را به ساکنان میدهد که دمای هوای خروجی از هر فن کویل را به صورت جداگانه و مستقل از دیگر فن کویلهای موجود در منزل کنترل کرده و به صورت دلخواه کم و زیاد نمایید، اما داکت اسپلیتها از این رویه پیروی نکرده و هنگام استفاده از آنها در منزل، یک هواساز مرکزی در سقف کاذب جاسازی میشود و با کانال کشی هوای سرد یا گرم را به اتاقها و سالنها ارسال میکند.
معایب استفاده از چیلر خانگی
طبق گفته بسیاری از افراد چیلرهای خانگی تنها یک مزیت داشته و آن این است که منزل شما را از نظر سیستم سرمایش یا گرمایش از دیگر واحدهای ساختمان مستقل مینماید. البته باید توجه داشت که اگر برای کل یک مجتمع مسکونی یا آپارتمان از یک دستگاه چیلر مرکزی استفاده شود، در صورت خرابی و یا نیاز به تعمیر و نگهداری چیلر تهویه تمام واحدها متوقف میگردد. در صورت استفاده از یک چیلر مرکزی باکیفیت و کاملا مناسب که توسط سازندگان معتبر سطح جهان و مطابق با استانداردهای امروزی طراحی و ساخته شدهاست، احتمال خرابی چیلر مرکزی به میزان چشمگیری کاهش می یابد.
از دیگر معایب چیلر خانگی میتوانیم به این موضوع اشاره کنیم که خرید و تهیه چیلرخانگی برای تمامی واحدهای یک مجتمع مسکونی دارای هزینه بسیار زیادی بوده و مصرف برق مجتمع را نیز به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. مقایسه هزینه تعمیرات چیلر با هزینه تعمیر و نگهداری موتورخانه به شما در انتخاب گزینه مناسب کمک خواهد کرد.
هزینه چیلر خانگی
هزینه چیلر خانگی به عوامل متعدد و متفاوتی مانند نوع کمپرسور چیلر، حجم مخزن آن، نوع کندانسور، تعداد و نوع فن کویلها، برند دستگاه، ابعاد چیلر خانگی، قیمت ورق فولادی در بازار، نوسانات قیمت ارز و نوع کاربری آن بستگی دارد. به بیان دیگر هر چه چیلر از امکانات بیشتری برخوردار باشد و ویژگیهای بیشتری را نیز به مشتری ارائه نماید، قیمت بالاتری خواهد داشت.
یکی از دیگر راههای بررسی هزینه چیلر خانگی به این صورت است که شما میتوانید هزینه دستگاه را بهطور مستقیم و بر اساس حجم یا ظرفیت آن بیان کنید. به عبارت دیگر میتوان گفت که اگر یک چیلر دارای کندانسور بوده و قابلیت اتصال به فن کویل را نیز داشته باشد و همچنین از این توانایی برخوردار باشد که هم گرما و هم سرما را به محیط منزل انتقال دهد، مسلما قیمت بیشتری خواهد داشت .
در نهایت باید بگوییم که هزینه راه اندازی چیلر خانگی به تعداد واحدهای ساختمان و نوع چیلر بستگی دارد و یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده قیمت چیلر حجم و ظرفیت خنککنندگی دستگاه است که توسط مشتری انتخاب میشود. ناگفته نماند که حجم و ظرفیت انتخابی چیلر خانگی بر میزان انرژی مصرفی که میتواند برق یا گاز باشد تاثیر مستقیمی دارد و انتخاب بهترین گزینه می تواند بر بهینه سازی و کاهش مصرف گاز نیز تاثیر بگذارد.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت چیلر خانگی که باید به آنها توجه کرد، عبارت اند از:
انتخاب نوع چیلر که می تواند یک چیلر تراکمی باشد یا یک چیلر جذبی
انتخاب نوع کمپرسور چیلر خانگی که میتواند به صورت اسکرال ، اسکرو، رفت و برگشتی و یا سانتریفیوژ باشد.
جمع بندی
در این نوشته با ارائه اطلاعاتی کاربردی و مفید در مورد انواع چیلر خانگی به طور کامل به سوال چیلر خانگی چیست؟ پاسخ دادیم. همان طور که توضیح دادیم چیلرهای خانگی به عنوان یک سیستم سرمایشی پیشرفته، نقش مهمی در بهینهسازی دما دارد. این سیستمها با استفاده از تکنولوژیهای نوین، میتوانند مصرف انرژی را کاهش دهند و عملکرد بهتری نسبت به سیستمهای سنتی داشته باشند.
چیلرهای خانگی به انواع مختلفی تقسیم میشوند، از جمله چیلرهای هوایی و آبی، که هر یک ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. انتخاب مناسبترین نوع چیلر بستگی به نیازهای خاص کاربران، فضای موجود و شرایط آب و هوایی دارد.
در نهایت، استفاده از چیلرهای خانگی نه تنها میتواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند، بلکه در درازمدت نیز میتواند هزینههای انرژی را کاهش دهد. با توجه به تغییرات اقلیمی و نیاز به سیستمهای خنککننده کارآمد، چیلرهای خانگی به عنوان یکی از گزینههای مناسب برای تأمین آسایش در منزل مطرح میشوند.
۰ Comments