۱۰ روش حفظ انرژی سیستم سرمایشی در تاسیسات ساختمان

by | بهینه سازی انرژی

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

وقتی چاره‌ای جز روشن کردن آن ندارید!

اغلب ما، روش‌های مختلفی برای مبارزه با گرمای غیرقابل تحمل تابستان، می‌شناسیم که بدون نیاز به سیستم‌های سرمایشی ، محیط خانه و افراد را خنک نگه می‌دارد. اما با افزایش درجه حرارت در برخی از روزها، گرمای طاقت‌فرسا، چاره‌ای جز استفاده از سیستم های تهویه مطبوع، چیلر، فن کویل یا کولرهای گازی را برای افراد باقی نمی‌گذارد. استفاده از سیستم های تهویه مطبوع نیز جدای از مزیت تولید هوای خنک، مسبب اتلاف انرژی زیاد و قبض‌های سنگین می‌شود. در ادامه به معرفی ۱۰ روش برای حفظ و جلوگیری از به هدر رفتن انرژی سیستم های سرمایشی، خواهیم پرداخت.

۱.در طول شب، درجه کولر را کاهش دهید.

در حین خواب، سطح هوشیاری بدن به دمای محیط، نسبت به بیداری، کاهش می‌یابد و این دلیلی است تا درجه کولر خود را، کاهش دهید. یا می‌توانید کولر خود را روی حالت خواب قرار داده و به این ترتیب دمای خروجی آن را زمانبندی و به تدریج کم کنید.

۲.از سیستم‌های سرمایشی موضعی استفاده کنید.

یکی از مسائلی که در نگاه اول شاید چندان مهم به نظر نیاید، مشکل داشتن دریچه کولر برای فضاهای مختلف یک خانه است. این مساله به ظاهر بی‌اهمیت، باعث هدر رفتن بخش زیادی از انرژی مصرفی کولر می‌شود. دریچه‌ی کولر در اتاق‌های بی‌استفاده یک خانه، مشکلی است که برای حفظ انرژی، به آن توجه نمود.

راه‌حل این مشکل نیز به کار بردن سیستم‌های سرمایشی موضعی است. برای مثال اگر بیشتر زمان خود را در پذیرایی یا اتاق خواب سپری می‌کنید، بهتر است از یک کولر گازی(اسپیلت) با قدرت پایین‌تر، فن کویل و یا انواع پنکه استفاده کنید.

۳.بستن درزها و دریچه‌ها

این روش سنتی، اما کارآمد، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که برای حفظ انرژی چیلر می‌توان کرد. با بستن دیریچه‌ یا درزهای خانه، هوای سرد چیلر را در درون فضای اتاق محبوس می‌کنید و متعقبا سریع‌تر احساس خنکی می‌کنید. با استفاده از درزگیر یا استفاده از مصالح درست در ساخت در و پنجره منزل خود، از مصرف بالای انرژی چیلر جلوگیری کرده‌اید.

۴.سرویس و چک‌آپ منظم سیستم سرمایشی

هر وسیله برقی‌، بعد از مدتی مصرف، نیاز به سرویس و بررسی توسط کارشناس، دارد. کولر نیز به علت استهلاک، هر چند مدت نیاز به بازرسی، تعمیر، شتسشو و … دارد. گردوخاک، مدفوع پرندگان، شیره درختان اطراف دستگاه و … از جمله مواردی هستند که با چسبیدن به فیلترهای هوا، عملکرد چیلر، برج خنک کننده ، کندانسور و بطور کلی سیستم سرمایشی را مختل می‌سازند.

۵.پنکه را فراموش نکنید!

معمولا اولین گزینه اغلب افراد برای خنک شدن در فصل تابستان، کولر و یا چیلر است. کسی منکر قابلیت و کارکرد دلچسب کولر در دمای بالای ۳۰ درجه تابستان نمی‌شود، اما داشتن گزینه پنکه نیز ضرری به کسی نمی‌زند. پنکه‌ها هوای داخل محیط را به جریان و چرخش می‌اندازند و همچنین از مصرف برق بسیار پایین‌تری نسبت به کولرها برخوردارند. این ایده جایگزین را فراموش نکنید!

پنکه های سقفی، با اینکه در ایران به نمادی از خانه های قدیمی و یا روستایی تبدیل شده اند ، در اغلب کشورهای مدرن دنیا مانند آمریکا و استرالیا همچنان مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین بر خلاف تصور، این پنکه ها کارکرد بسیار خوبی در فصل زمستان نیز دارند. بدلیل اینکه هوای گرم زیر سقف را مجددا به گردش در می آورد.

۶.چک کردن کانال‌های خروجی هوا

توصیه می‌شود که هر چند وقت یک بار، آن قسمت از فضاهای خانه ماننداتاق زیرشیروانی را که بدون کولر هستند، چک کنید. عایق کردن این مناطق علاوه بر اینکه به نفع جیب شما خواهد بود، باعث می‌شود هوای خنک چیلر، داخل خانه بماند و از طریق درزها و دریچه‌های مناطق بدون چیلر، خارج نشود.

۷.دکور خانه را عوض کنید!

شاید در ابتدا فکر کنید که این مساله چه ربطی می‌تواند به حفظ انرژی کولر در خانه شما داشته باشد اما در پاسخ به این سوال باید گفت که این نکته، نقش مهمی در خنک نگه داشتن شما و محیط منزل، در فصل تابستان، ایفا می‌کند. برای مثال خانه‌ای را تصور کنید که در آن مبلمان پشت به دریچه کولر چیده شده‌ است. با روشن کردن کولر در این شرایط، در حقیقت شما بجای خودتان و محیط، پشت مبل و محیط بین کولر و آن را، یعنی دقیقا جایی که کسی حضور ندارد، خنک کرده‌اید. به همین علت بهتر است که حتی به طور موقت، چیدمان مبلمان خود را به طوری که در معرض دریچه کولر باشد، عوض کنید. مطمئن باشید که در روزهای طاقت‌فرسای گرم، خنکی را به هر چیز دیگری من جمله دکور زیبا، ترجیح می‌دهید! اما برای کسانی که همچنان بر حفظ دکور فعلی خانه‌ی خود تاکید دارند نیز، در بازار قطعات پلاستیکی جهت هدایت باد از دریچه کولر وجود دارند که می‌توانند از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید :  با آماده‌سازی و سرویس سیستم سرمایشی خود به استقبال تابستان بروید

۸.از حالت خودکار ترموستات خود استفاده کنید.

اغلب کولرها یا فن کویل های جدید، قابلیت جالب و مفیدی بر روی خود دارند که حالت خودکار یا اتوماتیک نام دارد. در این حالت دستگاه فضا و درجه حرارت هر لحظه محیط را تشخیص داده و دمای خود را طبق آن تنظیم می‌کند. این کارکرد، استفاده بهینه از کولر را به طوری معنا می‌کندکه، نه انرژی بیشتر و نه کمتری برای خانه استفاده شود.

۹.نور و روشنایی

همانطور که می‌دانید، روشن کردن لامپ‌های متعدد در یک محیط، باعث افزایش دمای آنجا می‌شود. از آنجایی که در تاریکی نمی‌توان زندگی کرد، راه‌حل جایگزین دیگر، پنجره‌ها هستند. پنجره‌ها اما فقط با خود نور و روشنایی به همراه نمی‌آورند. در روزهای گرم سال، آنها همزمان گرمای زیادی را به داخل خانه تزریق می‌کنند. پس در این شرایط بهترین کار چه خواهد بود؟ البته که نصب پرده یکی از گزینه‌ها می‌باشد، اما گزینه‌ی مهم‌تر، استفاده صحیح از لامپ‌ها است. نمی‌توان این مساله را که لامپ‌ها، مهم‌ترین عنصر روشنایی اغلب خانه‌ها هستند را، طرد کرد اما می‌توان با مصرف صحیح و به صرفه و همچنین نصب لامپ‌های کم‌مصرف و متعقبا تولید گرمای کمتر در فصل گرم، مصرف انرژی چیلررا تا حد زیادی پایین آورد.

۱۰.آیا اصلا کسی خانه است؟!

آیا اساسا کسی خانه است که کولر و یا فن کویل روشن است؟! این سوال شاید برای شما غیرمنتظره باشد، اما باید بدانید که اتفاقا افراد زیادی به منظور حفظ فضای خنک خانه هنگام بازگشت به منزل، کولر را روشن می‌گذارند. دمای خانه پس از چند ساعت غیبت، آنقدر بالا نیست که نتوان آن را، برای چند دقیقه و فقط تا خنک شدن مجدد آن توسط کولر، صبر کرد. بنابراین همیشه کولر را هنگام خروج از منزل خاموش کرده و به منظور حفظ آن از گرما، از پرده‌ برای پنجره‌ها استفاده کنید. اما چنانچه طاقت همین چند دقیقه گرما را نیز ندارید ، میتوانید سیستم سرمایشی منزل یا محل خود را با دستگاه هایی تجهیز کنید، تا با ارسال یک اس ام اس از تلفن همراه شما ، سیستم سرمایشی را قبل از ورود شما به منزل یا محل کار روشن نماید

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *