۵ راهکار کاربردی برای افزایش راندمان چیلرها_قسمت سوم

by | چیلر

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در مقاله قبل راجع به تاثیر آنالیز روغن و مبرد چیلر و تمیز نگه‌داشتن لوله‌ها بر راندمان چیلرها، صحبت شد. در ادامه به تشریح دو راهکار دیگر برای افزایش راندمان چیلرها، اشاره خواهد شد.

گام چهارم: نظارت بر گزارش عملکرد روزانه چیلرها

اپراتورهای مسئول چیلر باید روزانه گزارش دقیقی از عملکرد چیلرها ارائه دهند و این عملکرد را با داده‌های طراحی و راه‌اندازی مقایسه کنند تا بتوانند مشکلات و یا تنظیمات نادرست کنترل را شناسایی کنند. این فرآیند به اپراتور اجازه می‌دهد تا تاریخچه‌ای از شرایط عملیاتی چیلر را جمع‌آوری کند. آنالیز این اطلاعات می‌تواند به تعیین روند و پیش‌بینی مشکلات احتمالی کمک کند.

به عنوان مثال، اگر اپراتورهای مسئول چیلر متوجه افزایش تدریجی فشار متراکم در طی یک ماه شوند، می‌توانند با توجه به گزارش عملکرد روزانه و بررسی مرتب آن، علل احتمالی این شرایط را بررسی و اصلاح کنند.

تولیدکنندگان چیلر اطلاعات مربوط به تجهیزات را در هندبوک های مربوط به چیلر قید کرده‌اند. اپراتورهای مسئول چیلر باید روزانه داده‌ها را بررسی کنند. چیلرهای امروزی از طریق کنترل‌های ریز پردازنده کنترل می‌شوند، بنابراین مدیران می‌توانند این فرآیند را با استفاده از سیستم‌های اتوماسیون ساختمان کنترل کنند.

نطارت بر عملکرد روزانه چیلرها

گام پنجم: استفاده از آب تصفیه شده

اکثر چیلرها از آب برای انتقال حرارت استفاده می‌کنند، بنابراین باید از آب تصفیه شده برای جلوگیری از زنگ‌زدگی استفاده کرد. از روش شیمیایی برای شست‌و‌شوی سیستم‌های نوع بسته که سیستم‌های آب سرد را به اواپراتور چیلر متصل می‌کند، استفاده می‌شود.

سیستم‌های نوع باز به طور معمول برای سیستم‌های آب سرد متصل به کندانسور چیلر مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم‌های کندانسور که به منابعی مانند برج‌های خنک‌کننده متصل‌اند، نیازمند تصفیه آب شیمیایی مداوم هستند. برای تعمیر و نگهداری سیستم‌های تاسیسات آب همواره باید از مشاوره کارشناسان متخصص آشنا با مواد شیمیایی کمک گرفت.

اگر از مواد شیمیایی مناسب برای سیستم‌های آب کندانسور و اواپراتور استفاده شود، میزان و حجم آب اهمیت ندارد. متخصصین باید هر سه ماه یک‌بار کیفیت آب را آزمایش کنند و در صورت لزوم برنامه تصفیه آب را اصلاح کنند که این امر به تمیز کردن لوله‌های چیلر نیز کمک می‌کند.

راهکارهای افزایش راندمان چیلر

همچنین باید تمام استرینرهای سیستم هر سه ماه یک‌بار تمیز شوند. اگر فیلترهای شنی (sand filters) و فیلترهای جریان جانبی (side-stream filters) به درستی نگهداری شوند، برای حفظ تمیزی آب سیستم‌های آب کندانسور بسیار موثر هستند. در زمان پاک‌سازی، تکنسین‌ها باید افت فشار فیلترها را کنترل کنند و به دستورالعمل‌های تولید‌کنندگان و توصیه‌های مربوط به پاک‌سازی توجه کنند. فیلترها باید هر سه ماه یک‌بار، بدون در نظر گرفتن افت فشار تمیز شوند.

تعمیر و نگهداری از استرینرها و فیلترها باعث محدود شدن فرسایش تدریجی لوله‌های چیلر که در آن شن یا ذرات ریز دیگر با سرعت بالا حرکت می کنند، می‌شود. فرسایش و خوردگی لوله‌ها باعث کاهش اثرات انتقال حرارت و راندمان می‌شود و همچنین اصلاح نشدن آن می‌تواند سبب مسدود شدن و خرابی لوله‌ها شود.

تکنسین‌ها باید هر ساله سیستم‌های آب کندانسور و آب سرد را برای جلوگیری از خوردگی و فرسایش بازرسی کنند. اکثر تولیدکنندگان توصیه می‌کنند که با روش الکترومغناطیسی، ضخامت دیواره لوله‌های مبدل حرارتی را هر سه-پنج سال بررسی کنید.

تاثیر آب تصفیه شده بر عملکرد چیلرها

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *