نکات کلیدی
- چیلرها بیشترین سهم مصرف برق را در بسیاری از تاسیسات دارا هستند.
- برای بهبود عملکرد سیستم چیلر، روشهای مختلف ارتقا و به روز رسانی وجود دارد.
- بهینهسازی چیلر، تنها بخشی از یک طرح هوشمند برای ایجاد یک ساختمان با کارایی بالا است.
از چیلرها در بسیاری از سیستمهای تهویه مطبوع ساختمانهای تجاری و موسسات استفاده میشود. در بسیاری از تاسیسات، چیلرها بیشترین سهم مصرف برق را دارا هستند. البته، با آگاهی از استراتژیهای بهینهسازی عملکرد چیلرها، میتوان سبب صرفهجویی در انرژی و کاهش هزینهها شد. با این وجود، بسیاری از سازمانها از استراتژیهای بهینهسازی چیلرها آگاه نیستند. در ادامه نگاهی به برخی از موثرترین ارتقاها برای بهبود عملکرد چیلرها میاندازیم.
۱. درایوهای فرکانس متغیر نصب کنید. پمپهای خنککننده آب، خازنها و واحدهای تهویه هوا با درایوهای فرکانس متغیر (VFDs) به حفظ بخشی از انرژی بار کمک میکنند. پمپ های VFD از کنترلهای پیشرفته برای تنظیم دمای آب و جریان آن استفاده میکند.
۲. از سیستم سرمایشی مستقل استفاده کنید. زمانی که شرایط آب و هوایی اجازه میدهد، اکونومایزرهای (مبدلهای حرارتی) water-side را نصب کنید تا به برجهای خنککننده اجازه تولید آب سرد داده شود. در شرایط مناسب، یک سیستم سرمایشی مجزا میتواند انرژی زیادی را ذخیره کند. در آب و هوای معتدل، اکونومایزرهای water-side میتوانند تا ۳۵ درصد نیازهای سیستم سرمایش را تامین کنند.
۳. سوپاپهای استاندارد را با مدلهای کم اصطکاک جایگزین کنید. این کار کمک میکند تا مقاومت در برابر جریان آب سرد کاهش یابد، که باعث کاهش مصرف انرژی پمپ میشود و حرارت کمتری را به چیلر برمیگرداند.
۴. لولههای آب سرد را عایق کنید. عایق، آب سرد را در دمای مناسب نگه میدارد و اطمینان حاصل میکند که گرما فقط از مناطقی که در نظر گرفته شده است؛ جذب میشود.
۵. پمپهایی با اندازه مناسب نصب کنید. پمپهای استاندارد یا بسیار بزرگ را با پمپهای با کارایی بالا، که برای نیازهای شما مناسب است؛ جایگزین کنید. موتورهای القایی زمانی که ۷۵ درصد بارگیری شوند نسبت به زمانی که به طور کامل بارگیری میشوند، بهرهوری بیشتری دارند. تنها زمانی پمپها در کارآمدترین حالت ممکن خود کار میکنند که دارای اندازهای مناسب باشند.
بهبود سیستم چیلر سبب صرفهجویی در هزینهها، افزایش راحتی و بهرهوری کاربران میشود. مهم است که بدانیم، چیلرها تنها بخشی از سیستم تاسیسات ساختمان را شامل میشوند و با سایر سیستمهای مکانیکی و پوششهای ساختمان است که کل شبکههای مدیریت انرژی را تشکیل میدهند. ارتقا چیلر باید گامی در راستای یک برنامه هوشمند برای ایجاد یک ساختمان با کارایی بالا باشد.
۰ Comments