خرابی پمپ آب و راه های جلوگیری از آن ها

by | پمپ

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

چهار دلیل رایج خرابی پمپ

خرابی پمپ می‌تواند سبب خسارت مالی ناشی از سوختن و از کار افتادگی، تعمیر و آسیب آن شود. تشخیص دلایل خرابی می‌تواند به شما در انتخاب تجهیزات پمپاژ برای کاهش احتمال بروز این مشکلات کمک کند. در اینجا به بررسی چهار دلیل رایج خرابی پمپ و روش‌های جلوگیری از آن می‌پردازیم.

هوا گرفتگی یا کاویتاسیون

هوا گرفتگی بدلیل میزان فشار نامطلوب در بخش مکش پمپ یا مقدار هد (ارتفاع) خالص مثبت دهانه مکش ( NPSH ) که موجب تبخیر شدن مایع پمپ در فشار کم می‌شود، بروز می‌کند.
در فشار پایین، این امر موجب ایجاد حباب هوایی می‌شود که با حرکت مایع از سمت مکش پروانه به سمت خروجی پمپ این حباب ها می‌ترکند.
ترکیدن این حباب ها باعث ایجاد یک موج نوسانی می‌شود که سبب ایجاد تنش در سطح داخلی پمپ، ایجاد لرزش، خسارت مکانیکی و در نهایت خرابی پمپ می شود.
کاویتاسیون مکرر می‌تواند سبب سوراخ شدن و شکاف یا شکستگی پروانه ، بخش حلزونی و پوسته، تحلیل فلز، افزایش مقاومت نسبت به جریان و کاهش راندمان پمپ شود. بار ناگهانی ناشی از کاویتاسیون همچنین می‌تواند سبب کاهش طول عمر شفت و موتور نیز بشود.
کاویتاسیون و مشکلات مرتبط به آن به میزان قابل توجهی در طول عمر پمپ تأثیرگذار است و در موارد شدید می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ سال و یا بیشتر آن را کاهش دهد.
اغلب در مرحله طراحی می‌توان از کاویتاسیون جلوگیری کرد، مطمئن شوید پمپی که انتخاب می‌کنید NPSH مناسب را داراست و مایع در فشار بالاتر از بخار ثابت خواهد ماند.
از آن جایی که فشار بخار در مایع های مختلف متفاوت است و با دما و فشار تغییرمی‌کند، NPSH باید برای کاربرد‌های متفاوت محاسبه شود.
این عدد می‌تواند هنگام انتخاب یا خریداری پمپ برای سازنده کابرد داشته باشد تا NPSH مورد نیاز برای هر پمپ با کاربرد خاص را تهیه کند.

هوا گرفتگی در پمپ

آسیب ناشی از پدیده‌‌‌‌‌‌‌ ی کاویتاسیون

خوردگی پمپ

خوردگی به دلیل واکنش های شیمیایی بین فلز و سیالی که پمپاژ می‌شود رخ می‌دهد.
این واکنش می‌تواند سبب خوردگی های یکنواخت در سطوح مرطوب ( معمولاً در پمپ هایی که فلز ساختاری آن ها ضد زنگ نباشد) یا خوردگی موضعی در بخش های کوچکی از قطعات ( معمولاً در محلی رخ می‌دهد که فلز سازنده ی لایه های اکسیدی سطح را می‌پوشاند) شود.
وقتی خوردگی ایجاد می‌شود، عملکرد و راندمان پمپ تحت تأثیر قرار می‌گیرد و نیاز به نگهداری منظم و استراحت دستگاه بیشتر می‌شود و در صورتی که به آن رسیدگی نکنید به خرابی آن ختم خواهد شد.
بهترین راه برای کاهش ایجاد خوردگی انتخاب پمپی است که با توجه به کاربرد شما از مناسب ترین مواد برای ساخت آن استفاده شده است.
چدن ارزان ترین و متداول ترین گزینه برای ساخت پمپ است و اغلب برای بدنه استفاده می‌شود.
این فلز در برابر مایع های خنثی یا PH بالا مقاومت خوبی دارد و این امر سبب محبوبیت آن برای اهداف عمومی، آب رسانی و استخراج شده است. اما برای کاربرد های PH پایین که بیشتر مستعد خوردگی هستند مناسب نیست.
فولاد ضد زنگ یکی از متداول ترین مواد برای ساخت پمپ هاست، چراکه در بسیاری از شرایط زیست محیطی که کربن و فولاد کم آلیاژ زنگ می‌زنند، مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارد.
در برخی شرایط مثلاً قرار گرفتن در معرض محیط آبی که کلرید وجود دارد، ممکن از سوراخی ناشی از خوردگی در فولاد ضد زنگ با عیار پایین تر رخ دهد.
اما این مشکل برای فولاد ضد زنگ با عیار بالاتر که دارای میزان مقاومت بیشتر در برابر خوردگی دارند، وجود ندارد.
بنابراین با انتخاب صحیح پمپ می‌توانید به آسانی از این مشکل جلوگیری کنید.
انتخاب مواد، مقاومت در برابر خوردگی در یک کاربرد خاص، هزینه‌ی کلی پمپ شامل هزینه‌ی اولیه، نگهداری، تعویض، استراحت، مجموع هزینه ها در طول عمر مفید و میزان اطمینان خاطر را تعیین می‌کند. همچنین استخدام یک مهندس تاسیسات و یا یک پیمانکار نگهداری تاسیسات ساختمان با نظارت هفتگی از تجهیزات می تواند باعث کاهش احتمال بروز مشکلات و بالا رفتن طول عمر قطعات و تجهیزات شود.

رسوب در پمپ

رسوب وقتی ایجاد می شود که ذرات به سطح داخلی پمپ می‌چسبند که معمولاً در لاین های توزیعی که به ورودی یا جریان خروجی متصل اند اتفاق می‌افتد.
وقتی رسوب ایجاد شود، راندمان پمپاژ و ظرفیت جریان کاهش می یابند و سرانجام ممکن است به خرابی آن ختم شود و حتی علت خاموش شدن پمپ آب شود. راهی برای جلوگیری از این مشکل وجود ندارد اما در کاربرد هایی که سیال پمپاژ شده دارای ذرات باشد متداول تر است.
اما با با استفاده از روش های پاکسازی برای رسیدگی و نگهداری پمپ، می‌توانید راندمان و ظرفیت آنرا بهبود بخشید.

خدمات ” پشتیبانی و نگهداری تاسیسات ساختمان ” چیست ؟

فرسودگی

فرسودگی هنگام فعالیت پمپ اجتناب ناپذیراست اما عواملی وجود دارند که این امر را تشدید می‌کنند و سرعت زوال آن را بالا می‌برند.
وجود ذرات در سیال نه تنها می‌تواند سبب ایجاد رسوب شود بلکه سرعت پوسیدگی یا فرسودگی را نیز در پمپ افزایش می دهد.
این ذرات سبب فرسایش وساییدگی سطوح داخلی پمپ می‌شوند و آنها را می خراشند و از آنجایی که پمپ باید برای انتقال سیال فعالیت خود را تشدید کنند، راندمان آن را نیز کاهش می‌دهد.
در نهایت، پمپ بسیار فرسوده و پوسیده خواهد شد و دیگر قادر به بالابردن سیال به میزان کافی نخواهد بود و ممکن است لرزش های اضافی را نیز به دنبال داشته باشد.
فرسودگی می‌تواند همچنین به دلیل سایز نامناسب پمپ باشد که سبب عدم تعادل فشار، تنش بیهوده بر روی تکیه گاه‌ها و آب بندها، تلاطم و آشفتگی، شتاب سیال، سایش حلقه پوششی و تحلیل و خوردگی خواهد شد.
شما می توانید با اطمینان از تطابق سایز و مواد ساختاری پمپ با کاربری خود، نگهداری منظم برای تشخیص نقص ها و رفع آنها برای جلوگیری از خرابی و از کار افتادگی، سرعت فرسودگی را بشدت کاهش دهید.
برای راهنمایی به متخصصین در این زمینه مراجعه کنید.

برای اطمینان از نوع پمپی که می خواهید مطابق نیاز های خود انتخاب کنید و یا رفع نقص موجود در پمپ های خود حتماً با مهندس تاسیسات تماس بگیرید.


وظیفه‌ی سازنده این است که مناسب ترین و قابل اطمینان ترین راه حل هارا برای مشتریان خود ارائه دهد؛ پمپ مناسب و مطابق نیاز های مشتری را فراهم کند.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *