تشریح عملکرد چیلرهای تراکمی

by | Uncategorized

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

عملکرد کمپرسور‌های چیلرهای تراکمی کاملاً مکانیکی است و یک موتور الکتریکی وظیفه تأمین انرژی دورانی مورد نیاز را بر عهده دارد. از این رو فعالیت کمپرسور و چیلرهای تراکمی همواره با سر و صدا و نویز قابل توجهی همراه است. از طرف دیگر به علت وجود قطعات مکانیکی و متحرک فراوان در کمپرسورها، این چیلرها از پتانسیل خرابی بالاتری برخوردار هستند؛ از اینرو از سرویس چیلر غافل نشوید.

از آنجا که چیلرهای تراکمی و به طور کلی سیکل سرمایش تراکمی از قدمت بالاتر و فراوانی بیشتری برخوردار بوده و بیش از چیلرهای جذبی در پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته است، خدمات تعمیرات، نگهداری و راهبری آن‌ها نسبتاً راحت‌تر و سریع‌تر قابل دسترس‌ هستند. این امر در خصوص چیلرهای جذبی چندان صادق نیست. به عبارت دیگر اگر پمپ‌هایی ک چیلر جذبی با مشکل مواجه شده و معیوب شوند، تعمیرکاران بسیار محدودی وجود دارند که توانایی تعمیر آن‌ها را داشته باشند و حتی تهیهیک پمپ جدید نیز با موانع و مشکلاتی مواجه است. این در حالیست که تعمیرکاران سیستم‌های تراکمی بسیار بیشتر هستند و تعمیر کمپرسور یک چیلر تراکمی معمولی به سادگی انجام می‌شود.

همچنین این مطلب را نیز بخوانید: تعمیر و نگهداری موتورخانه

چیلرهای تراکمی به دلیل ماهیت مکانیکی و الکتریکی از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند و به سرعت می‌توانند خود را با تغییرات بار سرمایشی ساختمان منطبق سازند. معمولاً این چیلرها در کمتر از ۵ دقیقه از حالت خاموش به حداکثر ظرفیت سرمایشی خود دست می‌یابند و با تمام توان به سرمایش ساختمان می‌پردازند. اما در چیلرهای جذبی، فرایند رسیدن به حداکثر ظرفیت سرمایشی با تأخیر انجام شده و در برخی از مدل‌ها ممکن است تا یک ساعت زمان نیز لازم باشد تا چیلر به حداکثر توان سرمایشی خود دست پیدا نماید.

در کنار تمامی موارد فوق بایستی در نظر داشت که انرژی مصرفی در این چیلرها نسبت به چیلرهای جذبی کمتر بوده و از راندمان بالاتری برخوردار هستند. از طرف دیگر کاهش راندمان عملکردی این چیلرها نسبت به مرور زمان آنچنان قابل توجه نبوده و اگر اسیدشویی محفظه کندانسور به درستی و با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود، می‌توان انتظار داشت که کاهش چندانی در راندمان عملکردی چیلرهای جذبی نسبت به مرور زمان ایجاد نشود. اما بایستی به این نکته توجه کرد که نیروی محرکه در این نوع چیلرها، انرژی الکتریکی می‌باشد و انرژی الکتریکی نسبت به گاز طبیعی و انرژی حرارتی گرانتر و ارزشمندتر است. البته بحث انرژی مصرفی چیلرها و هزینه‌ها مرتبط با آنها بسیار گسترده بوده و برای هر پروژه ساختمانی بایستی به صورت جداگانه مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و در نتیجه نمی‌توان نسخه‌ای واحد و کلی برای تمامی پروژه‌های ساختمان در نظر گرفت.

5 راهکار کاربردی برای افزایش راندمان چیلرها_قسمت دوم
دیدن

شما هم می توانید برای تعمیر و سرویس چیلرهای ساختمان خود و همچنین استفاده از خدمات پشتیبانی و نگهداری تاسیسات ساختمان ازقبیل سرویس و نگهداری استخر؛ تعمیر و بازسازی موتورخانه و … با تیم ما در کلینیک انرژی تماس بگیرید.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *