انرژی را در محل کار خود نگه دارید

by | energy-efficiency

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

مدیریت کردن یک شرکت، به خودی خود کاری پرچالش و سخت به حساب می‌آید. فرقی هم نمی‌کند که شرکت شما کوچک یا بزرگ باشد. اداره کردن افراد مختلف، هماهنگی‌ها، حسابرسی و … هرکدام انرژی کاملی را می‌طلبد. این انرژی نیز محدود به افراد نمی‌شود و شامل مسائل دیگری هم می‌شود.

 در جایگاه مدیریت و صاحب امتیاز یک شرکت مدرن امروزی، یکی از وظایف شما این است که کسب‌وکار خود را نیز مدرن کنید. یکی از عناصر مدرنتیه در شرکت‌های امروزی، حفظ انرژی‌های تجدیدناپذیر مثل گاز و تجدیدپذیر مثل برق، از هدر رفتن است که مستلزم انجام درست و به موقع سرویس و نگهداری تاسیسات ساختمان است. در مقاله‌ی پیش رو با هم به مرور دو راهکار کلی ساده اما موثر یعنی تنظیم تجیهزات اداری و تنظیم محیط دفتر، برای رسیدن به این هدف، می‌پردازیم.

  • تنظیم تجهیزات اداری

۱.از دستگاه‌های به روز استفاده کنید.

گاهی تعویض وسایل قدیمی با نو، فقط برای تنوع نیست و نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. برخی از مدل‌های قدیمی دستگاه‌ها و تجهیزات اداری مانند کامپیوتر، پرینتر و دستگاه‌های کپی، ۵۰ تا ۹۰% مصرف بیشتری نسبت به مدل‌های جدیدتر خود دارند. دستگاه‌های قدیمی خود را با دستگاه‌های جدیدی که برچسب انرژی بر روی خود دارند تعویص کنید تا به طرز چشمگیری در مصرف برق خود صرفه‌جویی کنید.

۲.خاموش کردن تمامی وسایل الکتریکی و الکترونیکی در پایان روز.

به کارکنان و همکاران خود یادآوری کنید که هرکس دستگاه‌های مربوط به خود را در انتهای ساعت کاری خاموش کند و پریز آنها را از برق بکشند. برخلاف باور غلط رایجی که بسیاری دارند، این کار نه تنها باعث کم شدن عمر دستگاه‌ها نمی‌شود، بلکه مصرف انرژی را در ساعاتی که دستگاه‌ها بی‌استفاده هستند، تا حد زیادی پایین می‌آورد. همچنین به کارکنان خود چند نکته را یادآور شوید. برای مثال در صورتی که تلفن همراه یا لپ‌تاپ خود را به شارژ می‌زند، پس از پر شدن باطری، پریز آنها را و نه فقط کابل را از دستگاه، از برق بکشند. در غیر این صورت، همچنان برق مصرف می‌شود و متعقبا انرژی به هدر می‌رود. بطور کلی همیشه به یاد داشته باشید، هر شارژی یا آداپتور ، اعم از شارژر لپ تاپ ، موبایل و غیره ، به محض اتصال به پریز برق ، شروع به مصرف برق مینمایند. فارغ از اینکه از آنها استفاده شود یا نه .

10 راهکار برای صرفه‌جویی در هزینه آب‌گرم‌ مصرفی
دیدن

همچنین در صورت عدم استفاده از لپ‌تاپ‌، آنها را در حالت Hibernate و نه Screen Saver بگذارید زیرا حالت Screen Saverبه علت روشن بودن صفحه مانیتور، فقط باعث استفاده شدن برق بیشتری می‌شود.

۳.تعویض کامپیوتر با لپ‌تاپ.

اگر در شرکت خود در حال بررسی این هستید که کیس و کامپیوترهای آن را ارتقا دهید، قبل از هرگونه عملی، گزینه لپ‌تاپ را هم روی میز مذاکره بگذارید. لپ‌تاپ‌ مزیت دوچندانی نسبت به کامپیوترها دارند. آنها علاوه بر اینکه جای کمتری را اشغال میکنند، مصرف انرژی بسیار پایین‌تری نیز دارند. همچنین به دلیل گرمای کمتری که وارد محیط میکنند، فشار کمتری به سیستم تهویه مطبوع، اعم از کولرگازی یا فن کویل و یا هواساز وارد می آید.

۴.انرژی سبز را به دفتر خود وارد کنید.

انرژی سبز سال‌ها است که در کشورهای مدرن دنیا، وارد زندگی روزمره مردم شده است. این تکنولوژی چند سالی است که وارد ایران نیز شده است. شرکت‌های مختلفی در خصوص ساخت و عرضه ورق‌های انرژی در ایران فعال هستند که با کمک آنها، می‌توانید رد پای کربن را در محل کار خود کمرنگ کنید. تولید برق روشنایی توسط سلول های فوتوولتاییک که به باتری های خورشیدی معروف هستند ، قبوض برق را کاهش خواهد داد.

  • تنظیم محیط دفتر

۱.بازنگری بر نحوه استفاده از لامپ

مصرف بهینه برق، از دیرباز یکی از مشکلات بزرگ افراد در مکان‌های مختلف بوده است. این مشکل در مکان‌هایی با وجود دستگاه‌های الکتریکی و الکترونیکی، چندبرابر نیز می‌شود. بنابراین در صورت عدم چاره‌جویی برای این مشکل، با قبض‌های سرسام آوری روبرو خواهید شد. چند راهکار کوچک باعث کاهش چشمگیر مصرف انرژی الکتریکی دفتر شما می‌شود.

  • قبل از خروج از شرکت، اطمینان حاصل کنید که برق‌های تمامی اتاق‌ها از جمله اتاق‌های کم رفت‌وآمد مانند اتاق کنفرانس، آشپزخانه و … خاموش هستند.
  • به کارکنان خود یادآور شوید تا مسئول لامپ‌های اتاق خود هستند.
  • در صورت خروج از اتاقی به مدت بیشتر از ۵ دقیقه، لامپ آنجا را خاموش کنید.
  • لامپ‌های کم مصرف را جایگزین لامپ‌های پرمصرف کنید.
  • از مناطق پر نور و دارای پنجره استفاده بهینه کنید و سعی کنید میزهای کارکنان را در آن محدوده جایگذاری کنید.
  • در هنگام روز، تا حد امکان از نور طبیعی استفاده کنید.
صرفه جویی در تجهیزات تاسیساتی با راه کارهای کوتاه مدت و بلند مدت
دیدن

۲.از نوار درزگیر برای درب و پنجره استفاده کنید.

در کشورهایی مانند ایران که چهار فصل را به صورت کامل تجربه می‌کند، دما در فصول مختلف می‌تواند بسیار سرد و یا گرم شود. بنابراین استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده مانند کولر آبی ، گازی ، چیلر ، فن کویل یا هواساز و یا سیستم‌های گرمایشی چون شوفاژ یا فن کویل، امری لازم به شمار می‌آید. صرف نظر از میزان انرژی که هرکدام از این سیستم‌ها استفاده می‌کنند، بخش زیادی از این انرژی به علت عدم استفاده از درب و پنجره‌های استاندارد در ساختمان‌های قدیمی، به هدر می‌رود. برای جلوگیری از این اتفاق، می‌توانید از نوارهای درزگیری که در بازار موجود هستند استفاده کنید تا گرما یا سرمای ایجاد شده‌ی داخل محیط، از آنجا به هدر نرود.

اما اگر ساختمان شما، ساختمانی مدرن و نوساز است و در آن از پنجره‌های دوجداره استفاده شده که امکان درز هوا در آن وجود ندارد نیز، نباید از مراقبت آن غافل شوید. هر ساختمان مدرنی احتیاج به نگهداری و حفاظت از موتورخانه،تاسیسات مرکزی و سیستم‌های پیچیده گرمایشی و سرمایشی خود دارد که این امر مستلزم بازدید مرتب توسط یک تیم مجرب و متخصص از آن است. در غیر این صورت ممکن است که علی‌رغم اینکه سرمایش و گرمایش در ساختمان شما برقرار است، با قبوض پر هزینه و سنگینی مواجه شوید! فراموش نکنید هنر چگونگی استفاده از تجهیزات مدرن مهم است. سرویسکاران سنتی گزینه های مناسبی برای نگهداری و تعمیرات موتورخانه های امروزی نیستند.

پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: اهمیت سرویس و نگهداری موتورخانه

۳.درجه حرارت دفتر کار خود را با تغییر فصل، تغییر دهید.

ترموستات‌ها در صنعت تاسیسات مکانیکی برای کنترل دمای آب یا هوا در سیستم‌های ایجاد برودت و حرارت به کار می‌روند. رادیاتورها، دیگ‌ها و فن‌کویل‌ها عمده دستگاههایی هستند که در کنترل دمای آنها از ترموستات استفاده می‌شود.شما می‌توانید با نصب یک ترموستات در محل کار خود، دمای آنجا را در زمستان و تابستان ثابت نگه‌ دارید. برای مثال در فصل زمستان، ترموستات را در طول روز در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد یا کمتر و در شب، زمانی که کسی در دفتر کار حضور ندارد، با دمای ۱۳ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.در تابستان نیز تنظیم ترموستات با دمای۲۶ درجهسانتیگراد یا بیشتر نیز به کاهش مصرف انرژی در دفتر کمک  شایانی می‌کند.

10 روش حفظ انرژی سیستم سرمایشی در تاسیسات ساختمان
دیدن

در زمستان در طول روز، پرده‌ها را کنار بزنید تا محیط با نور طبیعی گرم شود و در پایان وقت اداری، پرده‌ها را بکشید تا جلوی خروج این گرما از طریق پنجره‌ها را گرفته و آن را در محیط ذخیره کنید. همچنین در تابستان نیز با کشیدن پرده‌ها جلوی ورود گرمای بیشتر از طریق تابش خورشید به محیط را بگیرید.

کلینیک انرژی ساختمان ارائه دهنده خدمات حرفه ای پشتیبانی و خدمات نگهداری موتورخانه، انواع تاسیسات ساختمان، خدمات استخر، سرویس چیلر و … است. برای دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *