آیا سیستم‌های تاسیسات گرمایش، سرمایش و تهویه‌ی مطبوع (HVAC) بر راندمان کاری کارکنان تاثیر دارد؟

by | others

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

آیا سیستم‌های تاسیسات گرمایش سرمایش و تهویه‌ی مطبوع HVAC بر راندمان کاری کارکنان تاثیر دارد

تقریبا غیرممکن است که در فصل گرم یا سرد وارد یک دفتر کار شوید و پس از سوال راجع به هوای آنجا، با رضایت تمامی کارکنان روبرو شوید! این مساله ممکن است که به ظاهر آنچنان مهم نیاید اما باید گفت که در صورت بالا گرفتن نارضایتی بین کارکنان، در نهایت باعث خسارت و ضررهای مختلفی به شرکت می‌شود. در ادامه به بررسی گروه‌های مختلف ناراضی از دمای محیط یک اداره، تاثیرات آن بر عملکرد کارکنان خواهیم پرداخت.

طبق مطالعه‌ای که در یک شرکت ۲۵۲ نفره در آمریکا انجام شده، آمارهای جالبی به دست آمده است که در ذیل قابل مشاهده است.

  • ۵۰% از کارکنان این شرکت، حداقل برای چند روز در ماه، از دمای محیط اداره‌ی خود ناراضی هستند.
  • ۴۲% از پاسخ‌دهندگان از گرمای بیش از حد فضای اطراف خود در فصل تابستان شکایت دارند. این در حالی است که ۵۶% دیگر، از سرمای غیرقابل‌تحمل محیط اداره در تابستان ناراضی هستند.
  • بیش از ۶۰% کارکنان عقیده دارند که در صورت داشتن کنترل بر روی دمای محیط اطراف، راندمان کاری آنها نیز، افزایش پیدا می‌کند.
  • متوسط دمای اتاق برای خانم‌ها ۷۲ درجه‌ی فارنهایت و برای مردان ۷۰ درجه‌ی فارنهایت است.
  • درصد نارضایتی کارمندان ۴۶-۵۵ ساله، ۳۶% بیشتر از کارمندان ۱۸-۲۵ ساله می‌باشد.

در حالیکه تجمیع نظر افراد بر سر دمای مناسب محیط، تقریبا امری محال به نظر می‌رسد، به کمک تکنولوژی و فناوری‌های مدرنی مانند ترموستات‌های هوشمند، که برای راحت‌تر زندگی کردن افراد به وجود آمده‌اند، می‌توان امکان کنترل بیشتری بر دمای محیط و به طور همزمان صرفه‌جویی در هزینه‌ها و انرژی مصرفی به افراد بخشید. همچنین باید دانست که سیستم‌های گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع نه تنها بر دمای محیط، کیفیت هوای داخلی محیط، گردش هوا و …، بلکه بر سلامت روح و جسم کارکنان نیز، تاثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث ایجاد مشکل در روند کاری آنها نیز بشود. یک ساختمان اداری به دلیل اینکه تعداد قابل توجهی از افراد را در خود جای داده است، نه تنها به سیستم هوشمند و مدرنی برای گرمایش و سرمایش خود، بلکه برای تهویه هوا و در جریان انداختن هوای تنفسی ده‌ها نفر کارمند نیز، به یک سیستم پیشرفته نیازمند است.

سندروم ساختمان بیمار (Sick Building Syndrome)
دیدن

به طورکلی نیاز است که تاسیسات یک ساختمان طی یک دوره مشخص و با برنامه بررسی و سرویس شود که در این میان سرویس موتورخانه ساختمان؛ تعمیر چیلر و دیگر اجزای مربوط به موتورخانه از اهمیت بالایی برخوردار است و پیشنهاد می کنیم که حتما به متخصصین این حوزه سپرده شود.

مشکلات و تهدید‌های کیفیتی هوای داخل یک ساختمان اداری به سه دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • آلاینده‌‌های زیستی:

عدم نگهداری درست از تجهیزات و تاسسیات، فیلترها و سیستم تهویه‌ی هوا و … ساختمان باعث تجمع بیش از حد باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، گردوغبار، حشرات، و گرده‌ها، در آنها می‌شود. این مشکلات باعث بروز واکنش‌های آلرژیک در گروه‌های حساس و در مراحل پیشرفته‌تر، آسم در کارمندان می‌شود.

  • آلاینده های شیمیایی:

 منابع آلاینده‌های شیمیایی در یک اداره یا کارخانه  شامل طیف گسترده‌ای از استعمال دخانیات توسط کارکنان تا  پخش شدن گردوغبار ناشی از محصولات تولیدی مورد استفاده در آن کارخانه، مانند تجهیزات اداری، مبلمان، پوشش دیوار و کف و …، می‌شود.

  • ذرات غبار

ذرات مواد جامد یا مایع‌ بسیار سبکی هستند که در هوا معلق می‌باشند و بزرگ‌ترین‌ آنها ممکن است در مسیر نوری خورشید، دیده شود. این ذرات می‌تواند خارج از محیط ساختمان به داخل کشیده شوند و یا در داخل با کارهایی چون کپی کردن، جارو کشیدن و … تولید شوند.

راه‌حل چیست!؟

بدیهی است که تنها یکی از موردهای هوای گرم یا سرد یا ناسالم کافی است تا باعث مختل شدن عملکرد بهینه کارکنان یک اداره یا کارخانه بشود. برای جلوگیری از این اتفاق ، مشاوره با تیم های مجرب تاسیسات آشنا به استانداردهای روز در نگهداری و راهبری از تاسیسات ساختمان های مدرن، پیشنهاد می‌شود.

بیشتر بدانید: اهمیت سرویس و نگهداری تاسیسات ساختمان

آنها با شناخت بر روی نیازهای دمایی بدن افراد، شناخت دما و رطوبت ایده آل برای محیط کار، آشنایی با کانال های انتقال هوا، آلودگی های منتقل شده توسط کانال ها ، شناخت انواع فیلترهای مورد نیز در مسیر هوای ورودی و … راه‌حل‌های متعددی را پیش روی شما خواهند گذاشت.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *