اغلب شما چند وقت یک بار واحد فن کویل خود را تعمیر میکنید؟ واحد فن کویل در ساختمانهای مسکونی، برای حفظ دمای هوای داخلی ساختمان ضروری است. هنگامی که یک واحد فن کویل ناکارآمد میشود، گرما را از داخل هوا خارج نمیکند و بدین ترتیب سبب گرمای بیش از حد در تابستان و سرما بیش از حد در زمستان سرد میشود.
واحدهای فن کویل
واحدهای فن کویل شامل فن، موتور، کویلها و مبدل حرارتی است. واحد ممکن است مجاز یا غیرمجاز باشد و ممکن است بخشی از یک سیستم هواساز باشد یا نباشد. این بستگی به نحوه ساخت و نصب دستگاه شما دارد. در واقع بسیاری از واحدها برای کار کردن به طور مستقل طراحی شدهاند اما میتوانند به عنوان بخشی از یک سیستم تاسیسات ساختمان استفاده شوند و به یک سیستم اتوماسیون ساختمان یا سیستم مدیریت متصل شوند؛ که دارای ترموستات و سنسورهایی هستند که می توانند از یک پانل مرکزی یا از راه دور توسط کامپیوتر کنترل شوند.
همچنین پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: سرویس و نگهداری تاسیسات ساختمان
تعمیر و نگهداری پیشگیرانه واحد فن کویل
برنامه زمانی تعمیر و نگهداری پیشگیرانهی واحد فن کویل شما به مشخصات واحد شما بستگی دارد. اگر نمیدانید که چطور باید نگهداری پیشگیرانه را انجام دهید، مهندسین و متخصصین ما میتوانند به شما کمک کنند تا یک برنامه زمانی تعمیر و نگهداری موثر داشته باشید.
اصول تعمیر و نگهداری فن کویل
۱. قبل از اینکه هر گونه تعمیر و نگهداری را در واحد فن کویل خود انجام دهید، باید با روشهای مناسب قفل گذاری و رفع آنها آشنا شوید و از آنها استفاده کنید. این کار مانع از عملکرد دستگاه در هنگام تعمیرات میشود.
۲. دستورالعملهای تعمیر و نگهداری فن کویل باید شامل بازرسی از داخل و خارج واحد و از بین بردن هر گونه آلودگی و گرد و غبار قابل مشاهده، به ویژه از پرههای (تیغه) موتور و فن باشد. گرد و غبار بیش از حد میتواند باعث نامتعادل شدن پرهها و مانع از عملکرد موتور شود.
۳. فیلتر باید هر بار که تعمیرات پیشگیرانه انجام میدهید، تعویض شود.
۴. اگر واحد شما دارای لولههای روغن است، شما باید تمام قطعات متحرک را روغنکاری کنید و از حرکت آزادانه آنها اطمینان حاصل کنید. اگر لولههای روغن ندارید، باید از دستورالعمل عملیاتی مناسب برای انجام روغنکاری مطلع شوید.
۵. پس از اتمام این مراحل، دستگاه را به درستی بسته و مهر و موم کنید و عملکرد آن را آزمایش کنید.
اطمینان حاصل کنید که چک لیست نگهداری پیشگیرانه شامل همه چیز باشد.
۱. واحد فن کویل را خاموش کنید.
۲. به صورت عینی، داخل و خارج واحد را بازرسی کنید.
۳. فن دمنده را از نظر حرکت، فرسودگی، از هم گسیختگی و زنگزدگی بررسی کنید.
۴. فیلتر هوا را تعویض کنید.
۵. تمام اجزای متحرک به جز بلبرینگها را روغنکاری کنید.
۶. تسمههای خشک، شکسته یا فرسوده را تعویض کنید.
۷. اگر موتور خراب است؛ صداهای غیرعادی میدهد یا عملکردی ندارد، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید و آن را تعویض کنید.
۸. تمام اسناد مربوط به تعمیر و نگهداری را ثبت کنید.
برای تعمیر و سرویس تاسیسات ساختمان خود می توانید از یک شرکت تاسیساتی مجرب مانند کلینیک انرژی نیز کمک بگیرید. تیم ما به صورت تخصصی خدماتی ازجمله طراحی تاسیسات ساختمان؛ تعمیر و نگه داری تاسیسات استخر؛ خدمات نگهداری چیلر و … را به شما ارائه می دهد. درصورت نیاز به مشاوره و راهنمایی با ما تماس بگیرید.
۰ Comments