هواگیری رادیاتور یا همان هواگیری شوفاژ امری بسیار حیاتی در تاسیسات ساختمان است تا مطمئن شوید که منزل شما در تمام طول زمستان به خوبی گرم خواهد شد. این کار عدم قطعی سیستمهای گرمایشی شما را در طول زمستان تضمین میکند. خوشبختانه تخلیه کردن رادیاتور بسیار کار آسانی است. کل پروسهی این کار فقط ده دقیقه زمان میبرد. بنابراین سعی کنید سرویس و نگهداری تاسیسات ساختمان را جدی گرفته و به صورت دوره ای آن را انجام دهید.
چرا باید رادیاتور را هواگیری کنیم؟
احتمال اینکه هوا در رادیاتور گیر کرده باشد و از گرم شدن آب جلوگیری کند بسیار زیاد است.
چه زمانی باید هواگیری شوفاز خانه را انجام دهیم؟
هر زمانی که رادیاتور هوا گرفته باشد، شما باید هواگیری رادیاتور منزل خود را انجام دهید. شما میتوانید با لمس بخش بالا یا پایین رادیاتور هوا گرفتن آن را تشخیص دهید. اگر قسمت بالایی آن سرد و بخش پایینی آن گرم باشد، به هواگیری رادیاتور نیاز داریم. معمولا سرد بودن قسمت پایین رادیاتور نشان دهنده هوا گرفتن رادیاتور است، اما اگر مقدار هوا در آن خیلی زیاد باشد، در تمام قسمتها سرما را احساس میکنید. در این مورد نیز شما باید رادیاتور را تخلیه کنید.
نحوه هواگیری رادیاتور
در وهلهی اول شما به یک آچار هواگیری رادیاتور احتیاج دارید. در بسیاری از فروشگاهها میتوانید آن را پیدا کنید. همچنین در بسیاری از رادیاتورها یک پیچ گوشتی ساده و دوسو کافی است. به یاد داشته باشید که همیشه باید قبل از انجام مراحل زیر، سیستم گرمایشی مرکزی را خاموش کنید. در غیر این صورت هوای بیشتری وارد رادیاتور میشود. همچنین برای آب تخلیه شده نیز به یک ظرف یا سطل احتیاج دارید. دو عدد شیری که در بخش پایینی سیستم قرار دارند، باید باز باشند.
آچار را روی شیر رادیاتور در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید؛ که این شیر معمولاً در قسمت بالایی قرار گرفته است. ظرف یا حوله را زیر شیر نگهدارید تا قطراتی که چکه میکنند را تمیز کنید. مراقب باشید. این آب ممکن است داغ باشد و احتمالاً شما صداهای فس مانند ناشی از خروج هوا را خواهید شنید. هنگامی که هوا به طور کامل تخلیه شد و به جای هوا آب آمد، برای بستن آن آچار را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید.
آیا به طور صحیح رادیاتور را هواگیری کردهاید؟
هنگام چک کردن رادیاتورها از عدم وجود نشتیها مطمئن شوید. دستگاه را با احیتاط روشن و گرمای آنرا چک کنید. اگر متوجه شدید که برخی از رادیاتورها نسبت به بقیه دارای ایراد بیشتری است، برای رفع این مشکل باید با یک مهندس تاسیسات یا پیمانکار نگهداری موتورخانه ساختمان تماس بگیرید.
خدمات پشتیبانی و نگهداری تاسیسات ساختمانعلت گرم نشدن رادیاتور بعد از هواگیری
گرم نشدن رادیاتور بعد از هواگیری میتوانید به دلایل زیر باشد
-
کم بودن فشار پکیج
-
کم بودن فشار آب
-
ضعیف بودن شعله پکیج یا کم بودن دمای دیگ موتورخانه
-
رسوب گرفتن رادیاتور
سخن آخر
شما باید این فرآیند را حدوداً سالی یکبار تکرار کنید. این کار یکی از آسانترین روشهای نگهداریست که میتوانید انجام دهید. با چند دقیقه وقت گذاشتن، رادیاتورهای شما میتوانید به خوبی در طول زمستان فعالیت کنند. پیشنهاد می کنیم این گونه اقدامات را به متخصصین این حوزه بسپارید. شرکت کلینیک انرژی نیز در این حوزه تخصص دارد و خدماتی مانند تعمیر و نگه داری تاسیسات استخر؛ تعمیر و نگهداری چیلر؛ بازسازی موتورخانه شوفاژ و … را به شما ارائه می کند.
۰ Comments