مشعل کوره چیست؟ توضیحاتی دربارۀ مشعل‌ها

by | تاسیسات ساختمان

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

تعریف مشعل کوره


مشعل، قطعه‌ای در کوره است که در آن سوخت با هوا ترکیب شده و می‌سوزد تا گرما تولید کند. این گرما سپس از طریق لوله‌ها یا کانال کشی، در منزل توزیع می‌شود. مشعل کوره ممکن است پیش میکسر (pre-mixer) نیز داشته باشد. این محل قبل از مشعل قرار دارد و سوخت و هوا قبل از ورود به مشعل باهم ترکیب می‌شوند. این امر سوخت بهتر و در نتیجۀ آن بهبود فرآیند گرمایش را تضمین می‌کند.
مشعل کوره ممکن است از گاز، روغن و یا حتی پروپان به عنوان منبع سوخت استفاده کند. بعضی از کوره‌ها یک مشعل و دیگر انواع آن‌ها دو مشعل (یا بیشتر) دارند و به اسم مشعل دوگانه شناخته می‌شوند.


مشعل کوره چگونه کار می‌کند؟


مشعل کوره عملیات حرارتی : کارکرد مشعل این‌گونه است که برای تولید گرما هوا و ترکیب سوخت را می‌گیرد و آن را می‌سوزاند. سپس این گرما در منزل توزیع می‌شود. مشعل این کار را طی مراحل زیر انجام می‌دهد:
۱. اول از همه ترموستات دستور تولید گرما را صادر کرده و سیکل گرم‌سازی را آغاز می‌کند.
۲. شیر سوخت باز شده و سوخت وارد مشعل می‌شود. در این هنگام، ورودی هوا، هوای خارج منزل را وارد مشعل می‌کند تا با سوخت ترکیب شود.
۳. شمعک فعال می‌شود تا ترکیب سوخت و هوا را در مشعل روشن و قابل دیدن کند.
۴. سپس این هوای گرم به سمت مبدل حرارتی دمیده می‌شود. در مبدل حرارتی، گرما به هوای داخل کانال منتقل خواهد شد.
۵. در نهایت هوای گرم توسط فن دمنده در کل خانه توزیع می‌شود.

مشعل کوره

 

انواع مشعل در کوره


مشعل‌های کوره چند مدل مختلف دارند که از دیگر انواع آن‌ها محبوب تراند. این انوع شامل موارد زیر هستند:
• مشعل Upshot: این مشعل‌ها در کوره‌هایی به کار برده می‌شود که از مکش طبیعی استفاده می‌کنند (کورۀ اتمسفریک) و معمولاً در کوره‌های قدیمی‌تر یافت می‌شوند.
• مشعل Inshot: این مشعل‌ها در کوره‌هایی با مکش القایی کاربرد دارند و تقریباً در تمامی کوره‌های کم مصرف استفاده می‌شوند.
• مشعل مبدل (Conversion): این نوع مبدل در کوره‌هایی به کار برده می‌شوند که سوخت باید قبل از سوختن از نوعی به نوع دیگر تبدیل شود.

مزایای استفاده از مشعل کوره


مشعل کوره یکی از مهم‌ترین قطعات سیستم تاسیسات شماست. بدون مشعل، کوره قادر به گرم کردن منزل نخواهد بود. در صورتی که مشعل عملکرد مطلوب داشته باشد به کوره کمک می‌کند تا راندمان را به حداکثر برساند و همچنین از مسمومیت کربن مونواکسید جلوگیری خواهد کرد.


برخی از رایج‌ترین اختلالات مشعل 


• ترک برداشتن: ترک‌ها به دلیل افزایش سن و در نتیجۀ «فرسودگی فلز» به وجود می‌آیند. این مشکل به‌خاطر گرمایش (انبساط) و سرمایش (انقباض) مداوم دیوارۀ فلز اتفاق می‌افتد. تأثیر ان درست همانند خم کردن مداوم گیره کاغذ است که در نهایت فلز می‌شکند. اگر مشعل شما ترک برداشت، بهتر است آن را تعویض کنید.
• زنگ زدن: در صورتی که نگهداری سیستم انجام نشود، انباشته شدن رطوبت و نبود جریان هوا باعث ایجاد زنگ‌زدگی‌های کوچک روی مشعل خواهد شد. این زنگ‌زدگی ممکن است روی سطح دیگر فلزات ایجاد و بعد از کنده شدن روی مشعل بنشینند. مشعل زنگ زده با توجه به شدت آسیب می‌تواند تمیز یا تعویض شود.
• انسداد: انجام ندادن نگهداری و یا عوض نکردن منظم فیلترهای کوره باعث مسدود شدن مشعل می‌شود و این مشعل به درستی روشن نخواهد شد. مسدود شدن مشعل سروصدای سیستم را افزایش می‌دهد اما این مشکل معمولاً با تمیز کردن مشعل حل می‌شود.
• اختلال در تولید گرما: اگر کورۀ شما به میزان معمول گرما تولید نمی‌کند، ممکن است مشعل نیاز به تنظیم مجدد داشته باشد. برای تنظیم مشعل حتما‌ً با یک مهندس تاسیسات یا پیمانکار حرفه‌ای تماس بگیرید.

 

جهت مشاورۀ رایگان و خدمات نگهداری از تاسیسات با ما تماس بگیرید

 


راهکارهای مناسب برای نگهداری مشعل


یکی از مفیدترین کارهایی که مصرف‌کنندگان برای نگهداری مشعل کوره می‌توانند انجام بدهند این است که پاکسازی و بررسی منظم را به عنوان بخشی از نگهداری‌های سالانه و ماهانۀ سیستم تاسیسات انجام دهند. اگر سیستم خود را همیشه تمیز نگه دارید، طول عمر تمامی قطعات آن، از جمله مشعل، را افزایش می‌دهید. با کمی سرمایه گذاری اولیه برای نگهداری سیستم می‌توانید از تعمیرات پرهزینه در آینده جلوگیری کنید.


تعویض مشعل کوره


تعمیر یا تعویض مشعل کار پیچیده‌‌ای است و اغلب مصرف کنندگان قادر به انجام آن نیستند. اگر فکر می‌کنید که مشعل کورۀ شما شکسته، بهترین کار این است که با یک پیمانکار خدمات نگهداری و پشتیبانی تاسیسات تماس بگیرید. مهندسین تاسیسات حرفه‌ای می‌توانند به صورت کاملا ایمنی و سریع عملکرد سیستم شما را به حالت مطلوب بازگردانند. با توجه به میزان کاری که انجام می‌شود و عمر سیستم شما ممکن است تعویض خود کوره به جای مشعل برای شما مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد. برای تشخیص مشکل سیستم و تصمیم‌گیری جهت تعویض یا تعمیر سیستم با یک پیمانکار حرفه‌ای تماس بگیرید. همچنین برای مطالعه نحوۀ روشن کردن مشعل می‌توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *