نحوه روشن کردن مشعل موتورخانه

by | موتورخانه

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

روشن شدن مشعل موتورخانه، یک سلسله مراتب را دنبال می کند که اگر یکی از موارد دچار مشکل شود مشعل روشن نمی شود. و یا اگر مشعل در حال کار باشد، یکی از این موارد دچار مشکل شود مشعل موتورخانه از کار می افتد و خاموش می شود.

سوخت رسانی مشعل موتورخانه

اولین اقدامی که در روشن کردن مشعل موتورخانه یا هر وسیله با سوخت اشتعال زا ( گاز، گازوئیل و ..) که خطر انفجار و ترکیدگی دارد چک کردن مسیر سوخت رسانی می باشد. اغلب مشعل موتورخانه ها گازی می باشند. در ابتدا از سلامت شلنگ گاز متصل به مشعل مطمئن شوید. سپس اتصالات مربوط به آن مثل بست ها را چک میکنیم و بعد شیر گاز را باز میکنیم. برای اطمینان از عدم نشتی شلنگ گاز میتوانید از آب و کف و تست حباب استفاده نمایید.

تست نشتی گاز

تست نشت گاز بوسیله آب و کف

 

چک کردن فیلتر و فشار

قبل از ورود گاز به مشعل موتورخانه یک فیلتر برای جلوگیری از ورود ذرات و آشغال ها موجود در گاز به مشعل قرار دارد. این فیلتر باید تمیز باشد تا فشار کافی گاز تامین شود. برای مشعل های گازی و گازوئیلی چک کردن مداوم و تمیز کردن فیلتر امری ضروری است زیرا گازوئیل همیشه دارای آشغال های ریز به خصوص در کف مخزن است که میتواند مسیر سوخت را مختل کند.

فیلتر مشعل گازوئیلی

فیلتر گازوئیل

فیلر گاز مشعل

فیلتر مشعل گازی

سرویس فیلتر گاز

موتور و فن مشعل موتورخانه

پس از استارت مشعل موتورخانه اولین عمل دستگاه روشن کردن موتور است که به وسیله آن فن بکار افتاده. وظیفه فن بیرون راندن گازهای قابل احتراق موجود در کوره دیگ از دودکش مشعل است. این گازها خطرناک بوده و امکان انفجار هنگام جرقه زدن مشعل وجود دارد. البته جای نگرانی نیست. چون رله مشعل طوری زمان بندی شده است که در ابتدای کارکرد و در ۳۰ ثانیه ی اول، گازهای قابل احتراق را تخلیه و بعد از آن پروسه ی تشکیل شعله اتفاق می افتد.

موتور مشعل

موتور مشعل

فن مشعل

فن مشعل گازی و گازوئیلی

کلید کنترل فشار هوا و گاز

بعد از کار کردن فن و تخلیه گازها در صورت کم بودن فشار هوای کافی برای احتراق یا کم بودن فشار گاز مشعل اجازه روشن شدن یا ادامه کار را ندارد که این به وسیله این کلیدها کنترل می شود. در صورت کافی بودن مقدار فشار هوا و گاز وارد مرحله بعدی می شویم.

کلید کنترل فشار گاز و هوا ورودی به مشعل

کلید کنترل فشار گاز و هوا

الکترود جرقه زن

بعد از کارکردن فن و کافی بودن فشار هوا و گاز الکترود های جرقه شروع به جرقه زدن می کند.

میله یون مشعل

چند نمونه میله یون

شیر برقی مشعل موتورخانه

این شیر وظیفه قطع و وصل مسیر گاز را دارد. پس از شروع جرقه زدن بلافاصله شیر برقی وصل شده و مسیر گاز را باز می کند و شعله تشکیل می شود. باز شدن این شیر تدریحی بوده و کم کم شعله افزایش پیدا می کند ولی قطع شدن آن لحظه ای است.

شیر برقی برای قطع و وصل کردن گاز

شیر برقی

چشم الکتریکی یا میله یون

وظیفه چشم و میله یون کنترل شعله می باشد. در مرحله اخر اگر شعله تشکیل شد و چشم یا میله یون آن را تشخیص داد اجازه ادامه کار به مشعل موتورخانه را صادر می کند.

چشم الکتریکی برای تشخیص شعله مشعل

چند نمومه چشم الکتریکی مشعل

این یک سلسه مراتب کلی در رابطه با روشن شدن یک مشعل ساده خانگی بود که در این مقاله به آن پرداخته شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *