آموزش هواگیری پکیج هنگام تعمیر

by | building-facilites

زمان مطالعه: 6 دقیقه

با شروع فصل سرما بیشتر خانه‌ها برای استفاده از پکیج و سیستم گرمایشی سراسری آماده می‌شوند. برای استفاده دوباره از پکیج‌ها ابتدا باید آن‌ها را بررسی کرد. در این بررسی باید به مواردی مانند عدم داشتن رسوب در بخش‌های مختلف پکیج و هوا در داخل لوله‌ها و تاسیسات پکیج توجه کرد که پیشنهاد می کنیم ابتدا با نحوه رسوب گیری پکیج آشنا شوید. هواگیری پکیج یکی از اقداماتی است که پیش از راه انداختن دوباره و استفاده از پکیج باید انجام شود. این اقدام یکی از مهم‌ترین مراحل آماده‌سازی و استفاده از پکیج، پیش از یک دوره طولانی خاموش بودن است. هواگیری به منظور خارج کردن هوای باقیمانده در شوفاژ الزامی است و باعث افزایش کارایی، عملکرد و طول عمر پکیج می‌شود. در ادامه با فرآیند و چگونگی انجام این کار آشنا خواهید شد.

همچنین این مقاله را بخوانید: انواع تاسیسات ساختمان

چرا باید هواگیری پکیج انجام شود؟

با گذشت زمان، ورود هوا به داخل سیستم گرمایشی می‌تواند باعث اختلال در عملکرد پکیج شود. این هوا می‌تواند از طریق نشتی‌های کوچک، تعویض قطعات، یا تغییرات فشار آب وارد سیستم شود. وجود هوا در لوله‌ها و رادیاتورها مانع از گردش یکنواخت آب گرم شده و منجر به کاهش بازده گرمایشی، افزایش مصرف انرژی و ایجاد صداهای غیرعادی در دستگاه می‌شود. به همین دلیل، هواگیری منظم پکیج نه‌تنها عملکرد بهینه سیستم را تضمین می‌کند، بلکه از فرسودگی زودهنگام قطعات جلوگیری کرده و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد.

چرا هواگیری پکیج اهمیت دارد؟

پکیج‌ها و سیستم‌های گرمایشی نیز مانند هر سیستم دیگری پس از یک دوره خاموشی یا استفاده محدود، نیاز به بررسی و چکاپ کامل دارند تا از سلامت آن‌ها به منظور روشن کردن مجدد اطمینان حاصل شود. یکی از مسائلی که در چکاپ پکیج‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد، هواگیری این وسیله است. هواگیری به موقع و اصولی پکیج پیش از روشن کردن آن به دلایل زیادی ضرورت دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در صورت عدم هواگیری، با روشن کردن پکیج رادیاتور یا شوفاژ کماکان سرد باقی مانده یا بخشی از آن سرد و بخشی از آن گرم می‌شود.
  • عدم هواگیری فشار آب گرم در پکیج را کاهش می‌دهد و این موضوع نیز باعث ایجاد سر و صدا در پکیج می‌شود.
  • در صورتی که هواگیری به موقع انجام نشود، عمر مفید دستگاه کاهش پیدا کرده و زودتر از موعد نیاز به تعویض آن خواهید داشت.
  • با هواگیری به موقع می‌توان از دستگاه مراقبت کرد و از مشکلات مختلفی که احتمال بروز آن‌ها در دستگاه وجود دارد، جلوگیری کرد.
  • هواگیری به موقع در میزان مصرف انرژی پکیج هم تاثیر زیادی دارد و انرژی مصرفی را به شکل چشم‌گیری کاهش می‌دهد.
بهبود راندمان سیستم تاسیسات و 6 راهکار مؤثر آن

 


خدمات پشتیبانی و نگهداری تاسیسات ساختمان


 

هواگیری در پکیج‌ها به چه صورت انجام می‌شود؟

به منظور انجام هواگیری پکیج نیاز است که چند مرحله خاص را دنبال کنید. اگر این مراحل به درستی انجام شوند، آموزش نحوه هواگیری پکیج به شما کمک می‌کند تا دستگاه خود را بدون مشکل راه‌اندازی کنید. در این مقاله، روش صحیح هواگیری پکیج را به طور کامل بررسی خواهیم کرد تا بدانید چگونه پکیج دیواری را هواگیری کنیم؟ مراحل انجام این کار به شرح زیر هستند:

روشن کردن پکیج

به منظور هواگیری انواع پکیج ابتدا باید دستگاه را روشن کرده و در حالت گرم کردن و فعال قرار دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا عملکرد دستگاه را بررسی کنید. این مرحله به عنوان اولین گام در نحوه هواگیری پکیج از اهمیت بالایی برخوردار است.

خارج کردن هوا و آب

پس از روشن کردن پکیج، باید تمامی آب و هوای باقی‌مانده از قبل را تخلیه کنید. برای این کار، تمام ورودی و خروجی رادیاتورهای متصل به پکیج را باز کنید و دقت داشته باشید که هیچ صدای غیرعادی مانند تق‌تق از دستگاه و رادیاتورها به گوش نرسد.

هواگیری رادیاتورها

یکی از مهم‌ترین مراحل آموزش هواگیری انواع پکیج، تخلیه‌ی هوا و آب از رادیاتورها است. در این مرحله، باید تمامی هوا و آب داخل رادیاتورها را خارج کنید. هنگامی که مطمئن شدید که هیچ هوای اضافه‌ای در سیستم باقی نمانده است، ورودی و خروجی را مجدداً ببندید. توصیه می‌شود این مرحله را با استفاده از یک ظرف بزرگ و یک حوله انجام دهید تا از پاشیده شدن آب جلوگیری کنید.

باز کردن فشار آب

در صورتی که مراحل قبل را به درستی انجام داده باشید، فشار آب ممکن است کاهش یابد. به همین دلیل، برای اطمینان از عملکرد صحیح پکیج، شیر مخصوص زیر دستگاه را باز کنید تا فشار آب تنظیم شود. پس از انجام این کار و هواگیری پکیج، آب با فشار مناسب در سیستم جریان پیدا خواهد کرد. بعد از تنظیم فشار، شیر آب را ببندید و رادیاتورها را راه‌اندازی کنید.

۶ علت روشن نشدن پکیج و خاموشی ناگهانی آن

با انجام این مراحل، شما به طور کامل یاد گرفتید چگونه پکیج دیواری را هواگیری کنیم؟ اگر همچنان مشکلی در عملکرد دستگاه وجود دارد، می‌توانید از یک متخصص کمک بگیرید تا از صحت عملکرد پکیج خود اطمینان حاصل کنید.

با مطالعه مقاله “تعمیر فن کویل“، راهکارهای ساده و حرفه‌ای برای رفع خرابی‌های رایج را یاد بگیرید!

هواگیری عملی پکیج عملی حساس است که اشتباه در انجام آن میتواند هزینه های زیادی بر دوش ما بگذارد. برای مشاوره و خدمات تخصصی، همین حالا با کلینیک ما تماس بگیرید!

مشاوره رایگان ۰۲۱۹۱۰۹۰۰۰۴

بهترین زمان هواگیری پکیج و رادیاتور

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در هواگیری و رسیدگی به پکیج‌ها باید به آن توجه داشته باشید، انجام به موقع این کار است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که این کار تنها در شروع فصل سرما نیاز است اما هواگیری و رسیدگی به پکیج‌ها در مواقع مختلف دیگر نیز مورد نیاز بوده و باید انجام شود. به علاوه صرفا سرد شدن هوا زمان خوبی برای انجام این کار نیست و نکات دیگری نیز برای انجام هواگیری باید مد نظر قرار گیرند که در ادامه به صحبت در مورد آن‌ها می‌پردازیم:

  • اوایل پاییز و زمانی که هوا هنوز سرد نشده بهترین زمان رسیدگی به پکیج‌ها است تا در صورت خرابی و نیاز به تعمیر حرفه‌ای این کار بدون مشکلاتی مانند آزردگی بابت سرما انجام شود.
  • علاوه بر هواگیری در فصل‌های سرد، زمانی که برای مدت زمان نسبتا طولانی جریان آب داخل پکیج متوقف شده هم نیاز به انجام این کار است. برای مثال زمانی که سفر رفتید و پکیج شما مدت زمان زیادی غیرفعال بوده است.
  • زمانی که پکیج را روشن می‌کنید اما با صداهای غیرعادی به خصوص صدایی مانند شرشر آب مواجه می‌شوید، اهمیت انجام این کار بیشتر است و ابتدا باید وجود هوا در پکیج را مورد بررسی قرار داد.
  • در صورتی که دما در سطح پکیج یا رادیاتور به یک اندازه نیست، باید برای هواگیری آن اقدام کرد. در این شرایط وجود هوا مانع جریان یکنواخت آب در سیستم می‌شود.
  • در صورت نشتی همزمان در چند بخش یا تمام بخش‌های رادیاتورها، باید وضعیت هواگیری در پکیج‌ها را مورد بررسی قرار داد.
  • البته باید به این نکته هم دقت داشته باشید که گاهی هواگیری پکیج، باعث رفع مشکلات گفته شده نمی‌شود. در این شرایط مشکلات گفته شده به دلایل مختلف دیگر مانند رسوب بروز می‌کنند که برای رفع آن ابتدا باید عیب‌یابی دقیق انجام داد.
انواع سیستم تاسیسات و تفاوت سیستم‌های تجاری و خانگی

 

بیشتر بخوانید : نحوه رسوب زدایی در سرویس پکیج

 

تست هواگیری رادیاتور و پکیج

در صورتی که شخصا اقدام به هواگیری رادیاتور و پکیج منزل کردید، بهتر است قبل از راه‌اندازی کامل تمام سیستم‌ها یک بار پکیج را تست کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. به منظور تست پکیج و رادیاتور و اطمینان از سلامت آن راه‌های زیادی وجود دارد که یکی از آن‌ها تکرار مرحل آخر یعنی هواگیری رادیاتور است. برای اطمینان از صحت انجام مراحل گفته شده، ابتدا شیر زیر پکیج را باز کنید. اگر مجددا هوا یا آب از شیر خارج شد، مراحل گفته شده را از ابتدا تکرار کنید.

روش دیگر اطمینان از هواگیری کامل پکیج، استفاده از دستگاهی به نام مانومتر به منظور اندازه‌گیری فشار آب است. دستگاه را به پکیج متصل کنید. در صورتی که عددی معادل ۱.۵ تا ۲ بار روی دستگاه نمایش داده شد، هواگیری به طور کامل انجام شده است. در غیراینصورت نیاز است که مراحل گفته شده را مجددا انجام دهید یا به دنبال مشکلات دیگر در پکیج خود باشید.

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: تعمیر و نگهداری موتورخانه

سخن پایانی

رسیدگی به پکیج و رادیاتور به منظور افزایش طول عمر این دستگاه‌ها و جلوگیری از بروز خطر در اثر استفاده، اهمیت زیادی دارد. برای رسیدگی به این دستگاه‌ها اقدامات مختلفی باید انجام شود که یکی از آن‌ها چکاپ کامل و دقیق قبل از راه‌اندازی مجدد پس از یک دوره کامل خاموشی یا بی‌استفاده بودن دستگاه است. در این بررسی باید از عدم وجود هوا در پکیج هم اطمینان حاصل کرد و به منظور قطعیت در این مورد حتی می‌توان اقدام به هواگیری پکیج کرد. اگر تجربه‌ای در این زمینه ندارید یا از دانش فنی لازم برای هواگیری پکیج برخوردار نیستید، کافی است این کار را به متخصص یا سرویس‌کار ماهر بسپارید. همچنین، اگر به دنبال بهبود عملکرد سیستم سرمایشی خود هستید، آشنایی با چیلر تراکمی چیست و نحوه عملکرد آن می‌تواند به شما در انتخاب بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع کمک کند. چیلرهای تراکمی با استفاده از فرآیند تراکم گاز مبرد، قادرند دمای محیط را به طور مؤثر کاهش دهند و از این جهت گزینه‌ای مناسب برای محیط‌های بزرگ و تجاری به شمار می‌روند.

امتیاز

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

  1. lar

    هواگیری رادیاتور پکیج رو باید هر چند وقت یه بار انجام بدیم؟ من احساس می‌کنم شوفاژ خوب گرم نمی‌کنه. نشونه هاش چیه؟

    Reply
  2. مجد

    هواگیری شوفاژ با هواگیری پکیج فرق داره؟ یا هر دوتا یکی هستن؟

    Reply
  3. nima sfandiari

    بعد از هواگیری پکیج، نیاز به تنظیم فشار داره یا خودش اتوماتیک درست میشه؟

    Reply

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *