نحوه انجام رسوب گیری پکیج

by | building-facilites

زمان مطالعه: 6 دقیقه

امروزه در بیشتر ساختمان‌ها به جای سیستم‌های گرمایشی قدیمی مانند آبگرمکن، بخاری و… از پکیج استفاده می‌شود. پکیج شامل یک موتورخانه کوچک است که از آن لوله‌هایی برای آب گرم، سیستم گرمایشی و… خارج شده و به هر واحد ساختمان می‌رسد. پکیج‌ها این قابلیت را دارند که به طور همزمان آبگرم چند بخش مختلف مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی را تامین کنند و در عین حال برای گرم کردن فضا هم استفاده شوند. سیستم گرمایشی از نوع پکیج هم نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد. یکی از نکاتی که در مراقبت از پکیج‌ها باید جدی گرفته شود، رسوب گیری پکیج است. رسوب گرفتن یکی از مشکلات رایج این سرویس است که دلایل مختلفی دارد. در این مطلب قصد بررسی علت رسوب گرفتن پکیج و راه حل آن را داریم.

پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز مطالعه کنید:سرویس و نگهداری موتورخانه

چه زمانی پکیج را سرویس کنیم؟

به طور کلی، توصیه می‌شود پکیج هر سال یک بار توسط متخصصان بررسی و سرویس شود. این کار شامل بررسی اتصالات، فشار آب، عملکرد مشعل و سایر قطعات داخلی است. علاوه بر این، اگر علائمی مانند کاهش فشار آب گرم، افزایش زمان گرم‌شدن آب یا صداهای غیرعادی از پکیج شنیده می‌شود، باید بلافاصله برای سرویس اقدام کرد. سرویس به موقع نه تنها از خرابی‌های بزرگ جلوگیری می‌کند، بلکه باعث افزایش طول عمر دستگاه و کاهش هزینه‌های تعمیرات می‌شود.

چرا رسوب زدایی پکیج اهمیت دارد؟

سرویس‌های خانگی پرمصرف مانند پکیج نیاز به رسیدگی و بررسی دوره‌ای دارند تا از عملکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل شده و دچار مشکل نشوند. یکی از مسائلی که در بررسی دوره‌ای پکیج‌ها باید به آن توجه کرد، رسوب زدایی منظم پکیج است. بسیاری از افرادی که این سیستم گرمایشی را در خانه دارند، رسوب زدایی پکیج دوره‌ای را جدی تلقی نکرده و در چکاپ‌های دوره‌ای پکیج تنها به نکاتی مانند اتصال مناسب لوله‌ها و اتصالات و… توجه می‌کنند.

این در حالی است که رسوب گیری پکیج نه تنها کاری بیهوده و اتلاف وقت نیست، بلکه به افزایش بازدهی و راندمان پکیج هم کمک می‌کند. از طرف دیگر، در صورت انجام به موقع رسوب زدایی و رسیدگی به پکیج، از بیشتر مشکلاتی که رفع آن‌ها نیاز به صرف هزینه بالا دارد هم جلوگیری می‌شود. در بسیاری از موارد با رسوب زدایی پکیج متوجه مشکلات درونی این دستگاه خواهید شد که در صورت عدم انجام این کار، عیب‌یابی پکیج غیر ممکن خواهد بود.

تشخیص زودهنگام در خدمات نگهداری تاسیسات

رسوب گیری پکیج

علائم نیاز به رسوب گیری پکیج

هر چند با بررسی‌های دوره‌ای و منظم زمان تقریبی رسیدگی و بررسی پکیج به منظور رسوب زدایی را متوجه خواهید شد اما گاهی ممکن است علائمی در پکیج شما بروز کنند که لزوم رسوب زدایی را افزایش دهند. این علائم، نشانه‌هایی هستند که در صورت بروز آن‌ها باید در کوتاه‌ترین زمان برای رفع رسوب پکیج اقدام کرد، در غیر اینصورت احتمال به وجود آمدن مشکلات جدی و حتی از کار افتادن پکیج وجود دارد. علائم نیاز به رسوب گیری پکیج به شرح زیر هستند:

  • نداشتن فشار مناسب آب گرم در حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه
  • خوب گرم نشدن آب با وجود روشن بودن پکیج
  • طولانی شدن زمان گرم شدن آب با وجود تنظیم پکیج
  • صدای تق تق در داخل پکیج
  • ارسال و نمایش ارور در پکیج‌های پیشرفته و دیجیتال
  • و…

 


خدمات پشتیبانی و نگهداری تاسیسات ساختمان


رسوب گیری پکیج

چرا پکیج رسوب می‌گیرد؟

پیش از آشنایی با نحوه رسوب زدایی پکیج باید با یک موضوع مهم یعنی علت رسوب گرفتن پکیج آشنایی داشته باشید. آشنایی با علت بروز این مشکل کمک می‌کند که با راهکارهای مختلف از بروز مجدد آن جلوگیری کرد. البته رسوب گرفتن پکیج یک اتفاق اجتناب ناپذیر است اما با شناسایی عوامل بروز می‌توان فاصله هر بار رسوب گیری پکیج را افزایش داد.

از جمله دلایلی که باعث رسوب گرفتن پکیج‌ها می‌شوند، سختی بالای آب را می‌توان نام برد. این عامل یکی از مهم‌ترین دلایل برای رسوب گرفتن پکیج‌ها است. به علاوه املاحی که در آب وجود داشته و در سیستم گرمایشی وارد می‌شوند هم در صورت خاموشی پکیج به زیر سیستم رفته و تجمع پیدا می‌کنند که در این حالت هم رسوب اتفاق می‌افتد.

دیگر عاملی که باعث بروز رسوب در پکیج‌ها می‌شود، استفاده از لوله‌های غیراستاندارد و نامناسب است. در داخل آب ترکیباتی مانند سدیم، کلسیم و منیزیم وجود دارند که برخورد دائمای آن‌ها با بعضی لوله‌های فلزی موجب واکنش، خرابی و رسوب گرفتگی پکیج می‌شود.

بیشتر بدانید: طراحی تاسیسات ساختمان

نحوه رسوب گیری پکیج

همان‌طور که گفته شد، رسوب گرفتن پکیج مشکلات زیادی برای این سرویس ایجاد می‌کند. به همین دلیل رسیدگی به موقع از طریق بررسی دوره‌ای یا دقت به علائم خرابی و تعمیر فوری پکیج از اهمیت زیادی برخوردار است. علت رسوب گرفتن پکیج هر چیزی که باشد، ابتدا باید برای رسوب زدایی اقدام کرد. نحوه رسوب زدایی پکیج چندان سخت نیست. این روزها از روش‌های مختلفی برای رسوب زدایی سیستم‌های گرمایشی نظیر پکیج استفاده می‌شود که عبارتند از:

مقایسه انواع سیستم های گرمایش خانگی

اسید شویی

یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای رسوب زدایی پکیج، اسیدشویی است. با توجه به بالا بودن سختی آب در بیشتر شهرهای ایران، این روش برای رسوب زدایی بیشتر پکیج‌ها مناسب است. فرآیند اسیدشویی، فرآیندی است که طی آن املاح و رسوبات ته نشین شده در لوله‌ها، قطعات و لوازم جانبی پکیج شسته شده و امکان خارج کردن آن‌ها از پکیج وجود دارد. به منظور اسیدشویی پکیج از مواد مختلفی استفاده می‌شود که دیسکلر یکی از معروف‌ترین آن‌ها است.

البته باید به این نکته دقت داشته باشید که مواد اسیدی مصرفی برای رسوب گیری پکیج برای پوست و چشم خطرناک هستند و باعث سوزش شدید در نواحی مختلف بدن می‌شوند، بنابراین تنها زمانی باید از آن‌ها استفاده کرد که تجربه و تخصص کافی برای رسوب گیری و از بین بردن رسوبات پکیج با این مواد وجود داشته باشد.

رسوب گیری پکیج با مواد جرم گیر

اسید شویی به منظور رسوب زدایی پکیج یک روش قطعی و کاربردی است اما به دلیل خطرات اسید، استفاده از آن با مشکلاتی همراه است. به همین دلیل بیشتر افراد هنوز هم از روش سنتی یعنی رسوب گیری پکیج با جرم گیر برای رفع مشکلات پکیج استفاده می‌کنند. این روش چندان سخت نیست اما زمان بیشتری برای انجام آن صرف می‌شود، با این حال خطرات روش اسید شویی را ندارد. در رسوب گیری پکیج به شیوه سنتی باید چند اقدام مهم و اولیه انجام داد تا پکیج برای فرآیند رسوب زدایی آماده شود. در ادامه با مراحل رسوب زدایی در سرویس پکیج به شیوه سنتی و با کمک مواد جرم‌گیر آشنا می‌شوید.

  • در رسوب زدایی پکیج با مواد جرم‌گیر پیش از هرکاری باید شیر گاز را بست و پکیج را از برق جدا کرد.
  • سپس باید کاور پکیج را باز و آب داخل سیستم را کاملا خالی کرد.
  • در مرحله بعد نیاز است که مبدل پکیج از داخل دستگاه خارج شود.
  • پس از خارج کردن مبدل باید آن را در تشتی گذاشت که اندازه بزرگ‌تر نسبت به مبدل داشته باشد.
  • در مرحله بعد باید مقدار مناسب اسید ضعیف یا جرم گیر را به تشت آب و مبدل استفاده کرد.
  • پس از این که رسوبات سطح و داخل مبدل به طور کاملا تمیز و رسوب زدایی شدند، باید آن را به جای خود بازگرداند.
  • در نهایت می‌توان با فشار آب به داخل مبدل، رسوبات باقیمانده را خارج کرد.
  • پس از چند دقیقه امکان روشن کردن پکیج با فشار ۱.۵ وجود دارد.

 

بیشتر بخوانید : شناخت سیستم‌های پکیج سرمایشی و گرمایشی

 

رسوب زدایی با پمپ

دیگر روشی‌ که برای رسوب زدایی پکیج می‌توان از آن استفاده کرد، رسوب زدایی با پمپ است. در این روش رسوب زدایی هم به ماده جرم‌گیر نیاز است. ابتدا باید مبدل را داخل ماده جرم‌گیر قرار داد و سپس با کمک پمپ مخصوص آب و ماده جرم‌گیر را در اطراف و داخل پکیج حرکت داد تا رسوبات داخلی به طور کامل خارج شوند. این شیوه رسوب گیری پکیج مدت زمان کوتاه‌تری داشته و سریع‌تر انجام می‌شود.

تعمیر تاسیسات ساختمان یا تعویض سیستم تاسیسات؟

مشاوره تخصصی رسوب‌گیری پکیج

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان در مورد رسوب‌گیری پکیج، با شماره زیر تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

تماس با ما

چه زمانی باید رسوب‌گیری پکیج انجام شود؟

رسوب‌گیری پکیج باید زمانی انجام شود که علائمی مانند کاهش فشار آب گرم، افزایش زمان گرم‌شدن آب، صداهای غیرعادی از داخل پکیج یا نمایش خطا (ارور) روی دستگاه مشاهده شود. همچنین، اگر پکیج به طور منظم سرویس نشده یا در مناطقی با آب سخت استفاده می‌شود، بهتر است هر ۱ تا ۲ سال یک بار رسوب‌زدایی انجام شود. انجام به موقع این کار نه تنها از خرابی‌های بزرگ جلوگیری می‌کند، بلکه باعث افزایش بازدهی و راندمان پکیج می‌شود.

رسوب زدایی در سرویس پکیج

روش‌های جلوگیری از رسوب در پکیج

برای جلوگیری از رسوب‌گیری پکیج، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. یکی از مهم‌ترین راه‌ها، نصب فیلترهای تصفیه آب است که املاح و رسوبات موجود در آب را کاهش می‌دهند. همچنین، استفاده از مواد ضد رسوب در سیستم آب‌رسانی می‌تواند مفید باشد. تنظیم دمای آب پکیج در محدوده مناسب (معمولاً بین ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد) نیز از تشکیل رسوب جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، انجام رسوب‌زدایی دوره‌ای با مواد جرم‌گیر یا اسیدشویی به صورت منظم، از تجمع رسوبات در سیستم جلوگیری می‌کند.

سخن پایانی

رسوب گیری پکیج به منظور مراقبت از این سرویس و جلوگیری از صرف هزینه زیاد برای تعمیر و رسیدگی به آن امری ضروری است. این کار به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره کردیم. نکته مهمی که در این جا باید به آن توجه کنید، لزوم آشنایی با مسائل فنی مربوط به پکیج جهت انجام هر کدام از این روش‌ها است. در غیر اینصورت رسیدگی به پکیج و رفع رسوب آن را به افراد متخصص بسپارید. همچنین، آشنایی با اجزای چیلر تراکمی و نحوه عملکرد آن می‌تواند به شما در نگهداری و تعمیر سیستم‌های سرمایشی کمک کند. چیلرهای تراکمی از اجزای مختلفی مانند کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط تشکیل شده‌اند که هر کدام نقشی حیاتی در فرایند خنک‌سازی دارند.

۴/۵ - (۴ امتیاز)

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

  1. جواد

    رسوب گیری پکیج می‌تونه عمر دستگاه رو افزایش بده؟ همیشه شنیدم که این کار خیلی مهمه، ولی دقیقاً چطور میشه این کار رو درست انجام داد؟

    Reply
  2. rezaee saeed

    رسوب زدایی پکیج رو باید هر چند وقت یه بار انجام داد؟ توی بعضی مناطق که آب سختی داره، این کار چطور انجام میشه؟

    Reply
  3. n

    واقعا رسوب گیری پکیج تاثیر زیادی روی کارکردش داره! من خودم هر سال یه بار این کار رو انجام می‌دم و همیشه پکیجم بدون مشکل کار می‌کنه.

    Reply

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *