فلوسوئیچ چیست و چگونه کار می کند | ضرورت آن در چیلرها

by | chiller

زمان مطالعه: 2 دقیقه

مقدمه

فلوسوئیچ‌ها یکی از مهمترین و کاربردی‌ترین قطعات کنترل کننده در چیلر و همچنین سیستم های  اطفاء حریق در تاسیسات ساختمان به شمار می‌آیند. بنابراین جهت کار با سیستم های خنک کننده یا چیلر، آشنایی با فلوسوئیچ و کارکرد آنها امری ضروری است. به همین منظور در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم فلوسوئیچ چیست؟ و کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم.

همچنین پیشنهاد می کنیم این مطلب را بخوانید: اهمیت سرویس و نگهداری موتورخانه

فلوسوئیچ چیست؟

فلوسوئیچ چیلر به عنوان سنسور جریان یا سوئیچ جریان هوا، بخار یا مایعات شناخته می‌شوند و به عنوان یک کلید کنترل کننده بر نرخ جریان و فشار عبوری از یک لوله یا کانال نظارت می‎کند. بنابراین فلوسوئیچ در صورت افزایش یا کاهش ناگهانی جریان عبوری با اقداماتی همچون خاموش کردن سیستم و یا فعال کردن زنگ هشدار و روشن کردن پمپ اعلام خطر می‌کنند. همچنین فلوسوئیچ می‌تواند به پمپ دستور قطع و وصل شدن جریان را نیز بدهد.

کاربرد فلوسوئیچ چیست؟

در ادامه مطلب فلوسوئیچ چیست؟، بهتر است بدانید که فلوسوئیچ‌ها کاربردهای مختلفی همچون حفاظت از پمپ، حفاظت از مدار خنک کننده، آژیرهایی برای اعلام خرابی پمپ یا شیر، تشخیص دبی یا انسداد و حفاظت از دبی دارند. همچنین فلوسوئیچ‌ها به صورت گسترده در مخازن سدها و سیستم‌های نگهداری مخزن استفاده می‌شوند. همچنین در خطوط لوله‌ها استفاده می‌شوند تا تضمین شود که دبی سیال داخل لوله، پیوسته و مداوم است. فلوسوئیچ‌های بزرگ را می‌توان در ساختمان‌های تجاری و نیز استفاده کرد.


خدمات حرفه ای نگهداری تاسیسات ساختمان


آشنایی با انواع فلوسوئیچ

فلوسوئیچ‌ها در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند که از نمونه‌های مرسوم و پرکاربرد آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فلوسوئیچ خطی: در فلوسوئیچ خطی تیغه درون آنها تعبیه شده است که وقتی در مسیر جریان سیال قرار می‌گیرد، با تغییر جریان سیال طبق حالت از پیش تنظیم شده، سیگنال الکتریکی قطع و یا وصل راسیستم را صادر می‌کند.
  • فلوسوئیچ تیغه‌ای یا پدالی: فلوسوئیچ پدالی دارای یک پره است که در اثر عبور سیال پدال به حرکت در می‌آید و پس از رسیدن به میزان تنظیم شده با ارسال یک سیگنال الکتریکی واکنش نشان می‌دهد. فلوسوئیج‌های پدالی در دیگ بخار، سیستم تهویه مطبوع، پمپ‌ها، موتورها، سیستم اطفاء حریق، دستگاه های پزشکی و سایر تجهیزات کاربرد دارند.
  • فلوسوئیچ پیستونی: فلوسوئیچ پیستونی از یک پیستون و یک فنر تشکیل شده که پیستون توسط جریان سیال به حرکت در می‌آید و سیستم را کنترل می‌کند تا فنر پیستون به حالت اولیه بازگردد. فلوسوئیچ‌های پیستونی در سیستم‌های دارای مقدار دبی پایین کاربرد دارد و در تشخیص جریان کم در خطوط خنک کننده مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • فلوسوئیچ التراسونیک: این نوع فلوسوئیچ دارای یک نوع سنسور جریان است که بیرون از لوله‌ها نصب می‌شود. در صورت تغییر مقدار جریان عبور از لوله، سنسور یک سیگنال الکتریکی ارسال خواهد کرد.
  • فلوسوئیچ گرمایشی یا حرارتی: این نوع فلوسوئیچ‌ها دارای دو سنسور دما هستند که یک سنسور در دمای فرآیند و سنسور دیگر توسط عبور جریان سیال گرم می‌شود. با افزایش سرعت جریان، اختلاف دما بین سنسورها کاهش می‌یابد.
چیلر تراکمی چیست؟ | نحوه عملکرد چیلر تراکمی

 

بیشتر بخوانید : تعمیر فن کویل و سرویس آن برای آسایش دمایی خانه شما

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم و معنای فلوسوئیچ چیست؟، کاربردها، ویژگی‌ها و انواع آن آشنا کنیم. همانطور که می‌دانید از فلوسوئیچ‌ها به عنوان سنسور جریان یک دستگاه بر جریان هوا، بخار و مایع نظارت می‌کند و در سیستم انتقال مایعات، تهویه مطبوع، دستگاه‌های خنک کننده، سیستم آب‌پاش و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شاید برای شما جالب باشد: خدمات تعمیر و نگهداری استخر

 

امتیاز

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *