بررسی جامع میزان مصرف برق چیلر خانگی

by | مقالات

زمان مطالعه: 6 دقیقه

میزان مصرف برق چیلر خانگی یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی است که قصد خرید چیلر خانگی دارند. امروزه میزان مصرف برق هر وسیله برقی از جمله مهم‌ترین فاکتورهای خرید محسوب می‌شود؛ چراکه وسایل پر مصرف موجب افزایش مصرف برق می‌شوند و هزینه‌های جانبی خانوار را نیز افزایش می‌دهند. به همین دلیل در این بخش قصد داریم یک بررسی جامع روی میزان مصرف این وسیله برقی انجام دهیم. بنابراین اگر قصد خرید جیلر خانگی دارید و می‌خواهید بدانید مصرف برق چیلر چقدر است؟ این مطلب را تا پایان مطالعه نمایید.

برای مشاوره تخصصی  در انتخاب چیلرهای خانگی کم‌مصرف، همین حالا با متخصصین مجرب کلینیک انرژی ساختمان تماس بگیرید و بهترین راهکار را برای کاهش هزینه‌های برق خود دریافت کنید!

مشاوره رایگان ۹۱۰۹۰۰۰۴-۰۲۱

 

آشنایی با چیلر و انواع آن

چیلر جزو وسایل سرمایشی است که برای مصارف صنعتی و خانگی تولید می‌شود. چیلرهای خانگی معمولا به دو دسته چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک تقسیم می‌شوند. در چیلرهای خانگی از نوع هوا خنک، کندانسور توسط هوای محیط کاملا خنک می‌شود اما در چیلرهای خانگی آب خنک، کندانسور توسط آب، خنک می‌شود.

راندمان چیلرهای آب خنک بالاتر از چیلرهای هوا خنک است. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که مصرف برق چیلر هوا خنک با مصرف برق چیلر آب خنک، متفاوت است. بنابراین تعمیر و نگهداری چیلر را فراموش نکنید. اما سوال اصلی اینجا است که مصرف برق چیلر چقدر است؟ برای پاسخ جامع به این سوال، مصرف برق هر چیلر را به تفکیک بررسی می‌کنیم.

همچنین بخوانید: تعمیر برج خنک کننده

مصرف برق چیلر چقدر است؟

میزان مصرف برق چیلر خانگی هواخنک چقدر است؟

در چیلرهای هوا خنک، کویل‌های هوایی وجود دارد که هر کدام توسط فن، خنک می‌‌شوند. همچنین کمپرسور چیلر هوا خنک، ابعاد بزرگی دارد. خنک شدن کویل توسط فن و بزرگ بودن ابعاد کمپرسور موجب می‌شود که مصرف برق چیلر هواخنک افزایش پیدا کند. به همین دلیل برای محاسبه میزان مصرف این نوع چیلر باید توان الکتریکی کمپرسور و آمپر مورد نیاز آن را بررسی کرد. با بررسی این دو مورد، میزان مصرف برق چیلرهای هوا خنک به طور دقیق تعیین می‌شود. بنابراین می توان اینگونه نتیجه گرفت که به طور کلی مصرف برق چیلر خانگی هوا خنک بیشتر از چیلرهای آب خنک است.

مزایای استفاده از خدمات تاسیسات در ساختمان‌های جدید

میزان مصرف برق چیلر خانگی آب خنک چقدر است؟

مصرف برق چیلر آب خنک با تغییراتی در ساختار چیلر، کاهش پیدا کرده است. در چیلر خانگی آب خنک، فن وجود ندارد و عدم وجود فن توانسته است مصرف برق این چیلر را تا حد زیادی کاهش دهد. علاوه‌براین کندانسور با آب، خنک می‌شود. به همین دلیل برخی از قطعات به کار رفته در چیلر آب خنک، حذف شده است. حذف این قطعات موجب کاهش فشار کاری چیلر آب خنک می‌شود. چیلرهای خانگی آب خنک به دلیل مصرف برق کم جزو پرفروش‌ترین چیلرهای خانگی به شمار می‌آیند.

شاید برایتان مفید باشد: آشنایی با پمپ های فن کویل

مصرف برق چیلر خانگی

نحوه محاسبه مصرف برق چیلر

از آنجا که مصرف برق چیلرهای هوا خنک و آب خنک با هم متفاوت است. فرمول‌های مختلفی برای نحوه محاسبه مصرف برق چیلر تعیین شده است. در زیر نحوه محاسبه مصرف برق چیلرهای خانگی هوا خنک و آب خنک آورده شده است:

·       فرمول محاسبه مصرف برق در چیلر هوا خنک

به منظور محاسبه مصرف برق چیلر هوا خنک، باید برقی مصرفی فن‌های کندانسور، پمپ آب سرد و موتور الکتریکی کمپرسور را محاسبه کرد. مجموع برق مصرفی این قطعات، کل برق مصرفی این نوع چیلر را مشخص می‌کند. فرمول زیر برای محاسبه مصرف برق چیلرهای خانگی هوا خنک استفاده می‌شود.

 مصرف برق چیلر هوا خنک=  میزان برق فن کندانسور + میزان برق پمپ آب + میزان برق موتور الکتریکی کمپرسور

·       فرمول محاسبه مصرف برق در چیلر آب خنک

همان‌طور که قبلا اشاره شد، برخی از قطعات در چیلرهای خانگی آب خنک حذف شده است. در نتیجه فرمول محاسبه مصرف برق چیلر خانگی از نوع آب خنک با فرمول محاسبه چیلر خانگی آب خنک متفاوت شده است. برای محاسبه میزان مصرف برق چیلرهای خانگی آب خنک باید میزان مصرف برق فن کندانسور، پمپ آب سرد، موتور الکتریکی و فن برج خنک‌کننده مشخص شود. در نهایت مجموع برق مصرفی این قطعات جمع شود تا برق کل چیلر آب خنک محاسبه شود.

صفر تا صد دیزل ژنراتور و برق اضطراری

 مصرف برق چیلرهای خانگی آب خنک = برق فن کندانسور + برق پمپ آب سرد + برق موتور الکتریکی کمپرسور + برق فن برج خنک کننده

نحوه محاسبه مصرف برق چیلر

سایر عوامل تاثیرگذار بر مصرف برق چیلر خانگی

جالب است بدانید که مصرف برق چیلرهای خانگی فقط به نوع چیلر بستگی ندارد؛ بلکه عوامل دیگری نیز وجود دارند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی مصرف برق این وسیله سرمایشی اثر می‌گذارند. اگر می‌خواهید بدانید مصرف برق چیلر چقدر است؟ باید با این عوامل نیز آشنا شوید. از جمله عوامل تاثیرگذار بر میزان مصرف برق چیلرهای خانگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منطقه جغرافیایی: مناطق جغرافیایی مختلف در سراسر کشور در طول ماه‌های گرم سال، آب و هوای گوناگونی را تجربه می‌کنند. برخی مناطق بسیار گرم هستند و در چنین مناطقی چیلر باید به طور دائم روی دور تند کار کند. این مورد می‌تواند میزان مصرف برق چیلر را تا حد زیادی افزایش دهد. در مقابل، مناطقی که با گرمای کمتری مواجه هستند همواره چیلر را روی دور کند، قرار می‌دهند و مصرف برق کمتری دارند.
  • سایز چیلر: چیلرهای خانگی در سایزهای مختلفی تولید و روانه بازار می‌شوند. هر چه سایز چیلر بزرگتر باشد، قدرت آن بیشتر است و به طبع آن، مصرف برق آن نیز بیشتر می‌شود. چیلرهای کوچک خانگی نیز وجود دارند که میزان مصرف کمی دارند و بسیار کاربردی هستند. بنابراین سایز چیلر یکی از عوامل تاثیرگذار بر میزان مصرف برق چیلر خانگی است.
  • مساحت محل مورد استفاده: مساحت ساختمان یا اتاقی که چیلر در آن قرار داده می‌شود، در مصرف برق چیلر تاثیر دارد. برای خنک کردن یک محیط بزرگ به یک چیلر بزرگ و قدرتمند نیاز است. در حالی که محیط‌های کوچک و متوسط با یک چیلر کوچک نیز خنک می‌شوند. بنابراین مساحت یک ساختمان به طور غیر مستقیم روی مصرف برق چیلرهای خانگی اثر می‌گذارد.
  • نوع معماری داخلی ساختمان: معماری داخلی برخی از ساختمان‌ها به گونه‌ای است که از تبادل هوای خنک در سالن و اتاق‌ها جلوگیری می‌کند. در این نوع ساختمان‌ها برای رسیدن هوای خنک به بخش‌های مختلف باید چیلر را روی دور تند قرار داد. این کار منجر به افزایش مصرف برق چیلر می‌شود. بنابراین نوع معماری داخلی نیز به طور غیر مستقیم روی میزان مصرف برق این وسیله سرمایشی اثر می‌گذارد.
صفر تا صد اصول نصب پکیج زمینی

همچنین مطالعه کنید: بهینه سازی و کاهش مصرف گاز

محاسبه مصرف برق چیلر

آسان‌ترین روش برای محاسبه مصرف برق چیلر

علاوه‌بر روش‌های محاسبه دستی مصرف برق چیلر یک روش آسان و بی‌دردسر نیز برای محاسبه مصرف برق این دستگاه نیز وجود دارد. نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌هایی طراحی شده است که می‌توانند مصرف برق چیلر را به طور دقیق نمایش دهند. در این برنامه‌ها باید مشخصات چیلر به طور دقیق وارد شود تا مصرف برق آن به طور خودکار نمایش داده شود.

این روش برای افرادی که قصد خرید چیلر را دارند و می‌خواهند به سرعت از مصرف برق آن مطلع شوند، بسیار کاربردی است. همچنین افرادی که از مصرف برق قطعات چیلر آگاه نیستند و نمی‌توانند از فرمول‌های فوق‌ استفاده کنند، با استفاده از این روش در مدت زمانی کمی می‌توانند مصرف برق چیلر خود را بررسی کنند.

کلام آخر

در این مطلب با انواع چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک و میزان مصرف برق چیلر خانگی آشنا شدیم. هنگام خرید چیلر به نوع آن دقت کنید و سعی کنید کلیه مواردی که روی مصرف برق آن اثرگذار است را در نظر بگیرید. با رعایت این موارد می‌توانید یک چیلر بهینه و کاربردی خریداری کنید و در مصرف برق خود نیز صرفه‌جویی کنید. تجربه شما در مورد چیلرهای خانگی و میزان مصرف برق آن‌ها چیست؟ از نظر شما کدام چیلر خانگی مصرف برق کمتری دارد؟ نظرات و تجربیات خود در این خصوص را با ما در میان بگذارید.

تجربه شما در مورد مصرف برق چیلر خانگی چیست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

امتیاز

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *