۹ عادت جدید برای کمک به حفظ و کاهش مصرف انرژی در خانه

by | بهینه سازی انرژی

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

۱.از دستگاه‌های تعبیه شده برای انواع پخت‌وپز استفاده کنید.

به طور معمول در صورتی که قصد پخت یک وعده‌ی غذایی کامل را داشته باشید، استفاده کردن از اجاق گاز، اولین گزینه شما هست. اما وقتی فقط قصد پخت برنج یا تفت دادن سبزیجات و یا تست کردن نان را دارید، توصیه می‌شود از دستگاه‌های مخصوص و تعبیه شده‌ای چون ماکروویو، پلوپز، سرخ‌کن و یا تستر، استفاده کنید. این دستگاه‌های کوچک‌تر از اجاق گاز، به دلیل اینکه برای یک عمل خاص تعبیه شده‌اند، میزان انرژی کمتری را مصرف می‌کنند.

۲.خاموش کردن دستگاه‌های الکترونیکی بی‌استفاده

حداقل برای هر کدام از ما یک بار پیش آمده است که بجای خاموش کردن لامپ یا دستگاه‌های الکترونیکی که از آنها استفاده‌ای نمی‌کنیم، آنها را روشن رها کرده و به کار دیگری می‌پردازیم. این عادت غلط که هزینه‌ای گزاف به دنبال دارد، خسارت‌های متعددی از جمله قبض‌های سرسام‌آور و کم شدن عمر دستگاه‌های الکترونیکی را در پی دارد. سعی کنید که اشتباه‌های زیر را ترک کنید:

  • در هنگام خروج از اتاق حتی به مدت چند دقیقه، لامپ‌ آنجا را خاموش کنید.
  • در هنگام ترک منزل یا محل کار، سیستم سرمایشی مانند فن کویل یا کولرگازی را خاموش کنید.
  • در هنگامی که از لپ‌تاپ یا کامپیوتر خود استفاده نمی‌کنید، آن را در حالت Hibernate بگذارید.
  • در صورتی که بیشتر از یک شب از خانه یا دفتر خود، خارج شده‌اید، تمامی پریزهای دستگاه‌های الکترونیکی، شارژر و … را از برق بکشید. زیرا تا زمانی که این دستگاه‌ها به برق متصل هستند، انرژی مصرف می‌کنند.

۳.از آب لوله‌کشی، حراست کنید!

آبی که از آن به عنوان آب لوله‌کشی نام برده می‌شود و در منازل همه‌ی ما به راحتی قابل دسترس است، متحمل زحمت و انرژی زیادی شده تا به آنجا برسد. آب لوله‌کشی معمولا مراحل مختلفی چون سالم‌سازی، فیلتر کردن و آغشته‌سازی به کلر و … را پشت سر می‌گذراند تا به لوله‌های آب سراسر شهر برسد. همچنین در موتورخانه و تاسیسات ساختمان های امروزی بخاطر ارتفاع آنها، تجهیزاتی مانند پمپ های آبرسانی ، سیستم های تصفیه و تابلوهای برق در حال کار هستند تا آب با فشار و کیفیت مناسب به واحدها منتقل شود. بنابراین پیدا کردن راه‌های صرفه‌جویی در مصرف آب، جزو مسئولیت‌های شهروندی به شمار می‌آید. در ادامه به معرفی چند روش پیشنهادی می‌پردازیم.

  • کوتاه کردن مدت زمان استحمام.
  • بستن شیر آب هنگام مسواک زدن یا شستن دست‌ها.
  • پر کردن سینک و شستن ظروف در آن بجای باز گذاشتن شیر آب و هدر رفتن آن در حین شستشوی ظروف.
  • استفاده از ماشین ظرفشویی بجای شستن با دست.
  • پر کردن ماشین ظرفشویی و استفاده از تمام ظرفیت آن زمان روشن کردن.
  • استفاده‌ آب‌های اضافی آشپزخانه جهت آبیاری گیاهان.
  • نوسازی، بازدید و رسیدگی به تاسیسات آب و فاصلاب و موتورخانه ساختمان.
  • عدم استفاده از آب شرب در تاسیسات استخر ساختمان.
  • استفاده از آب چاه همراه با سختی گیر جهت استفاده برای موتورخانه ، برج خنک کن و چیلر.

۴.لباس‌ها را برای خشک شدن آویزان کنید.

خشک کردن لباس‌ها با خشک‌ کن ماشین لباسشویی، انرژی برق و آب زیادی مصرف می‌کند. در صورت نداشتن عجله، خشک کردن لباس‌ها در هوای آزاد، نه تنها باعث ذخیره شدن انرژی بیشتری می‌شود، بلکه باعث تمیز شدن لباس‌ها به صورت طبیعی و از بین رفتن باکتری‌های آن در نور آفتاب می‌شود. همچنین از پهن کردن لباس‌های خیس در داخل خانه اجتناب کنید زیرا این کار باعث ایجاد کپک و بوی نا در منزل می‌شود.

۵.فقط در زمان‌هایی که ماشین لباسشویی و ظرفشویی پر هستند، از آنها استفاده کنید.

در زمان مناسب و در ساعت‌های خارج از اوج مصرف، فقط در شرایطی که ظرف‌ها و لباس‌های نشسته‌‌ی کافی دارید، از این دو دستگاه استفاده کنید. ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی، نه تنها برای شستشو مقدار آب زیادی مصرف می‌کنند، بلکه از توان برقی بالایی نیز استفاده می‌کنند. بنابراین استفاده صحیح و صرفه‌جویی در مصرف این دو دستگاه، میزان مسولیت‌ پذیری شما در برابر حفظ و کاهش مصرف انرژی خانه را می‌رساند.

فقط در زمان‌هایی که ماشین لباسشویی و ظرفشویی پر هستند، از آنها استفاده کنید

همچنین در زمان استفاده از این دو دستگاه، حتما به میزان کثیفی و وزنی که ظرف‌ها یا لباس‌های نشسته دارند، توجه کنید و دستگاه را روی حالت مخصوص به آن بگذارید. در این شرایط ماشین لباسشویی یا ظرفشویی، آب مورد نیاز آن مقدار از بار و نه بیشتر را، فراهم می‌آورد. درصورت داشتن وقت کافی، لباس‌ها و ظرف‌ها را در هوای آزاد و نه در حالت خشک‌کن دستگاه، خشک کنید.

۶.لباس‌های خود را با آب سرد بشویید.

اگر برای شستشوی لباس‌ها از ماشین لباس‌شویی استفاده می‌کنید، باید بدانید که روند گرم کردن آب سرد لوله‌کشی، چیزی در حدود ۹۰% انرژی برق و آب بیشتری مصرف می‌کند. بنابراین اگر لباس‌های شما خیلی کثیف و چرک نیستند، بهتر است تا حالت شستشوی آب گرم دستگاه را خاموش کنید و آن را برای لباس‌های کثیف‌تر ذخیره نگه دارید.

لباس‌های خود را با آب سرد بشویید.

۷.برای پنجره‌های خود سایبان بگذارید.

کاشت درخت و یا نصب سایبان برای پنجره‌ها، یک راه فوق‌العاده برای حفظ انرژی منزل از طریق خنک نگه داشتن آن در تابستان و گرم بودن آن در زمستان است. درخت برگ‌ریز را در سمت پنجره‌های جنوبی خانه بکارید. به این ترتیب در فصل زمستان، با برگ‌ریزان درخت، گرمای طبیعی به داخل خانه شما راه می‌یابد و در فصل تابستان گرما به سختی در میان انبوه برگ‌ها راهش را به داخل خانه شما باز می‌کند. با این کار از گرمای خورشید در فصل زمستان استفاده کرده اید. این کار باعث میشود کارکرد تجهیزات موتورخانه و تاسیسات ساختمان نیز کاهش پیدا کرده، که کاهش استهلاک و همچنین کاهش هزینه مصرف انرژی را در پی خواهد داشت. در فصل تابستان نیز به دلیل جلوگیری از تابش مستقیم خورشید به پنجره ها و ساختمان توسط برگ های درختان ، کارکرد چیلر در موتورخانه و تاسیسات ساختمان کاهش می‌یاید.

برای پنجره‌های خود سایبان بگذارید

در صورتی که شرایط کاشت درخت را ندارید، می‌توانید از سایبان، پرده‌های ضخیم، محافظ آفتاب و … بر روی پنجره‌های خود استفاده کنید.خوب استدر مورد تاثیر سایه بان در تابستان بدانید که در برخی از ساختمان ها که نیاز به افزایش ظرفیت دستگاه های خنک کننده مانندد چیلر دارند، بجای خرید تجهیزات گران قیمت خنک کننده ، فقط با نصب سایه بان برای پنجره ها ، دمای ساختمان به یکباره چند درجه کاهش پیدا میکند.

۸.از باطری شارژی استفاده کنید.

در حالیکه ممکن است این ایده دور از ذهن یا بیهوده به نظر برسد، باید گفت که استفاده از باطری‌های شارژی کمک شایانی در حفظ انرژی می‌کنند. همانطور که می‌دانیم، اطراف ما از وسایل و دستگاه‌هایی مانند کنترل تلویزیون، ساعت و … که با باطری کار می‌کنند، احاطه شده استکه به طور میانگین هر ۴ ماه یک بار نیاز به باطری جدید دارند.

از باطری شارژی استفاده کنید

باطری قدیمی در بین زباله‌ها مدفون می‌شود و باطری جدیدی که انرژی بسیاری برای ساخت آن صرف شده است، روی کار می‌آید و در چرخه‌ی استفاده تا خراب شدن می‌افتد. باطری‌های شارژی علاوه بر مفید بودن برای محیط‌زیست، مقرون به صرفه‌تر نیز هستند و نیازی نیست که بعد از مدت کوتاهی آنها را دور بیاندازید.

۹.بازیافت کنید و از وسایل مجدد استفاده کنید.

درست مانند باطری‌ها، می‌توانید با کمی فکر و خلاقیت از لوازمی که اطراف شما هستند و به نظر یک بار مصرف می‌آیند، دوباره استفاده کنید. برای مثال می‌توانید شیشه‌های مربای پاستوریزه را بعد از اتمام مربا، شسته و مجدد برای ذخیره سایر مواد غذایی استفاده کنید.

بازیافت کنید و از وسایل مجدد استفاده کنید

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *