نکات طراحی و نگهداری سیستم‌های تاسیسات و تهویه مطبوع برای سالن‌های سینما

by | building-facilites

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

این روزها که جشنواره فیلم فجر را پشت سر گذاشتیم و افراد زیادی در سالن‌های سینما به تماشای فیلم‌ها نشستند، ما هم خالی از لطف ندیدیم تا نکاتی را راجع به طراحی سیستم‌های تهویه مطبوع سالن‌های سینما مطرح کنیم.

تا حالا زمانی‌که به تماشای فیلم در سالن سینما نشستید، دقت کردید که چه سیستم‌های تاسیسات و تهویه مطبوعی در حال عملکرد هستند تا شرایط آسایش را برای شما فراهم کنند؟ در این مقاله می‌خواهیم به نکاتی راجع به سیستم‌های تهویه مطبوع سالن‌های سینما اشاره کنیم.

سالن‌های سینما مساحت زیادی را اشغال می‌کنند و نفرات زیادی را نیز در خود جای میدهند. در نتیجه برای کاهش غلظت کربن دی‌اکسید محبوس شده در فضا – حاصل از تنفس افراد – نیاز به تهویه هوا دارند. ملاحظات لازم باید توسط طراحان در هنگام محاسبات صورت گیرد. در زمان طراحی این فضاها باید تمامی استانداردهای موجود رعایت شود. به طور معمول دمای آسایش در چنین فضاهایی بین ۷۰ تا ۷۶ درجه فارنهایت (۲۱.۱ تا ۲۴.۴ درجه سانتی‌گراد) است و رطوبت نسبی نباید از ۶۵ درصد بیش‌تر باشد. به یاد داشته باشید که هوای بازدم افراد، به خودی خود موجب بالا رفتن میزان رطوبت خواهد شد. همچنین کنترل صدای تولید شده توسط دستگاههای تهویه مطبوع نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و تاثیر زیادی بر احساس رضایت مخاطبان از سالن سینما دارد.

بیشتر بدانید: سرویس و نگهداری تاسیسات ساختمان

نکات کلیدی راجع به سیستم‌های تهویه مطبوع سالن‌های سینما

نحوه توزیع هوا در سالن‌های سینما

به طور کلی سالن‌های سینما توسط لابی‌ها، راهروها و غیره از محیط خارجی جدا شده‌اند. یک سیستم توزیع هوا کارآمد سبب تهویه مطبوع هوا در کل سالن سینما می‌شود. محل قرارگیری کانال‌های تهویه هوا و بازگشت هوا می‌تواند متفاوت باشد. معمولا کانال‌های تهویه هوا را در سقف قرار می‌دهند و هوا را به طور یکنواخت از طریق دیفیوزرها در سقف توزیع می‌کنند و طراحی آن به ارتفاع سقف بستگی دارد. کانال‌های بازگشت هوا می‌تواند در زیر صندلی‌ها واقع شود و به واحدهای تصفیه هوا متصل شوند. با این روش توزیع هوا بدون تولید صدا و مزاحمت برای تماشاگران انجام می‌شود. برای اطمینان بیش‌تر از آکوستیک بودن کانال‌ها، آن‌ها را به طور کامل با پشم شیشه ای با ضخامت مناسب عایق‌بندی می‌کنند.

استفاده از انرژی خورشیدی در چیلرها برای کاهش هزینه
دیدن

تجهیزات مکانیکی سالن‌های سینما

محل قرارگیری تجهیزات مکانیکی مانند چیلرها، واحدهای تصفیه هوا و پمپ‌ها و غیره برای جلوگیری از تولید صدا بسیار مهم است. توصیه می‌شود اتاق دستگاه AC و اتاق واحد تصفیه هوا در یک فضای جداگانه از سالن سینما قرار گیرد. آکوستیک بودن دیواره‌های اتاق واحد تصفیه هوا از نکات حائز اهمیت است. باید از تضعیف‌کننده‌های صدا در کانال‌های تهویه هوا و بازگشت هوا استفاده شود.

نکات طراحی سیستم های تهویه مطبوع سالن های سینما

تزریق ازون کنترل شده به کانال‌های تهویه مطبوع سالن‌های سینما

برای افزایش کیفیت هوا داخل سالن، تزریق ازون کنترل شده به عنوان یک راه حل ایده‌آل مطرح می‌شود. زمانی‌که ازون از طریق کانال تهویه هوا به داخل سالن تزریق می‌شود، آلاینده‌های مختلفی از قبیل کربن مونوکسید، تولوئن، فرمالدهید و غیره را اکسید می‌کند. ازون همچنین تمام بوی‌های نامطبوع و قارچ‌ها را از بین می‌برد. همواره باید بر مقدار ازون تزریق شده، نظارت صورت گیرد.

تعمیر و نگهداری سیستمهای مکانیکی و الکتریکی سالن‌های سینما

غیر از نکاتی که در بالا در مورد طراحی سیستم های تاسیساتی و مکانیکی سالنهای سینما ذکر شد، نکاتی نیز در مورد نگهداری این سیستمها باید مورد توجه قرار گیرد.

– توجه به فیلتر هواسازها :

چنانچه فیلتر هواسازها بطور منظم و دورهای توسط تیم راهبری و نگهداری تاسیسات بازدید نشوند، گرفتگی فیلترها، سطح موثر فیلتر را کاهش و در نتیجه سرعت هوا را هنگام عبور از فیلترها افزایش میدهد. این موضوع باعث ایجاد صدا در هواساز و انتقال آن از طریق کانال های هوا به داخل سالن خواهد شد.

بیشتر بخوانید : اهمیت شناخت سیستم‌های مدیریت ساختمان کارآمد

– توجه به تسمه های هواسازها :

با توجه به ساعت بالای کارکرد هواسازهای سالنهای سینما ، جهت جلوگیری از ایجاد صدا توسط تسمهها ، باید کیفیت آنها در حین پروسه تعمیر و نگهداری ، توسط تکنسینها و مهندسین تاسیسات بازبینی گردد.

– نظافت کانالهای انتقال هوا :

کانالهای انتقال هوا ، محل خوبی برای تجمع و رشد قارچها و باکتریها هستند. در سالنهای سینما به دلیل تعدد نفرات  بهداشت سیستم تهویه مطبوع اهمیت دو چندانی پیدا میکند. به این خاطر که اولا میتواند زودتر آلوده شود و در ثانی در صورت آلودگی میتواند به سرعت نفرات زیادی را نیز بیمار کند و باعث بروز سندروم ساختمان بیمار شود. به همین خاطر، اطمینان از بهداشت کانالهای انتقال هوا بایستی مطابق چک لیستهای تاسیساتی از پیش تهیه شده، توسط گروه تعمیر و نگهداری مجرب به صورت دورهای کنترل گردد.

نگهداری اسپلیت یا کولر گازی،عیب یابی و دلایل خنک نکردن آن
دیدن

ما در کلینیک انرژی انواع خدمات مربوط به تاسیسات ساختمان ازجمله سرویس سیستم تهویه؛ تعمیرات چیلر جذبی؛ بازسازی موتورخانه و … را به شما ارائه می کنیم. درصورت نیاز با ما تماس بگیرید.

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *