با سردشدن هوا، استفاده از انواع دستگاههای گرمایشی مانند سیستم گرمایش از کف، شوفاژ، بخاری و… به حداکثر خود میرسد. چیلرها به طور معمول بهعنوان دستگاههایی برای تهویه دما و خنککردن محیط در فصول گرم شناخته میشوند. اما جالب است بدانید که چیلر میتواند یکی از دستگاههای مؤثر در تنظیم گرمای ساختمان هم باشد که در این مطلب آن را بررسی میکنیم و راهنمایی جامعی در خصوص تنظیم چیلر برای زمستان ارائه میدهیم.
چگونه تنظیم چیلر برای زمستان را انجام دهیم؟
تنظیمات چیلر در زمستان کار بسیار دشواری نیست و با انجام گامبهگام این مراحل میتوانید بهخوبی از پس آن بربیایید:
• قبل از شروع، تمامی قطعات را بررسی کرده و هرگونه ایرادات احتمالی و یا گرفتگی را رفع کنید. سپس در اولین گام برای شروع، چیلر را روشن کرده و چنددقیقهای صبر کنید تا تمامی عملکردها راهاندازی شده و به کار بیفتند. در این مرحله بررسی کنید که میزان کافی از گلیکول در چیلر شما وجود داشته باشد.
• سپس با استفاده از صفحهنمایش لمسی و یا دکمهها، دمای چیلر را تنظیم کنید و پس از بررسی مجدد، آن را تأیید کنید. البته چنددقیقهای طول خواهد کشید تا این تغییرات اعمال شوند و دمای آب تغییر کند. تنظیم دمای چیلر برای زمستان، باید باتوجهبه شرایط آبوهوایی محیط و دمای داخلی منزل صورت بگیرد. برای انجام بهینه تنظیمات چیلر در زمستان، بهتر است در بازههای منظم دما را چک کرده و در صورت لزوم آن را تغییر دهید. همچنین دمای هر بخش را با توجه به شرایط خود آن قسمت و متفاوت از سایرین تنظیم کنید.
• برخی از چیلرهای جدید، دارای تنظیمات پیشرفتهتری مانند زمانبندی عملکرد چیلر، تنظیم ساعات خواب و خاموشی خودکار و موارد این چنینی هستند که در صورت تمایل میتوانید آنها را هم تنظیم کنید. همچنین میتوانید از کارشناسان شرکت کلینیک انرژی ساختمان در نحوه تنظیم چیلر برای زمستان کمک بگیرید.
در این میان از تعمیر و نگهداری موتورخانه خود پیش از شروع سرما غافل نشوید چراکه پیشگیری بهتر از درمان است و بدین ترتیب با آرامش خاطر وارد فصل زمستان می شوید.
چیلر چیست؟
چیلر نوعی دستگاه سرمایشی و مؤثر در سیستم تهویه است که به طور معمول در ساختمانها و منازل مسکونی، اداری، تجاری و… به کار برده میشود. به طور معمول افراد گمان میکنند که چیلر فقط برای مطبوع کردن هوا و خنککردن آن کاربرد دارد. درحالیکه انواعی از چیلرها دارای قطعات و طراحیهای خاصی هستند و در گرمایش محیط هم نقش ایفا میکنند.
بسته به اینکه چیلر جذبی باشد و یا چیلر تراکمی در محیط استفاده شود، اجزا و نحوهی عملکرد آنها هم متفاوت از هم خواهد بود. البته بهطورکلی نحوهی عملکرد چیلر به این صورت است که آب را گرم کرده و سپس با استفاده از انواع پمپها و لولهها، آن را به دستگاه توزیعکنندهای مانند هواساز یا فن کویل میرساند. در این فرایند، آب و برق مصرف میشود. البته مصرف برق چیلر خانگی بیش از حد نیست و هزینهی زیادی نخواهد داشت.
برای مطالعهی بیشتر در مورد چیلر، میتوانید لینک چیلر چیست را بخوانید. همچنین برخی افراد چیلر و هواساز را با هم اشتباه میگیرند. برای آگاهی بیشتر از این مورد به مطلب تفاوت چیلر و هواساز مراجعه کنید.
چرا باید تنظیمات چیلر برای زمستان را انجام دهیم؟
• افزایش راندمان دستگاه و کارکرد بهینه آن: تنظیم دمای چیلر برای زمستان به طور صحیح، عمر دستگاه و قطعات آن را به طرز چشمگیری بالا میبرد و از هدررفت انرژی جلوگیری میکند.
• کاهش هزینهها: با تنظیم چیلر بر روی دمای درست، هم هزینهی آب و برق کاهش پیدا میکند و از پرداخت مبالغ اضافی برای تعمیرات جلوگیری میشود.
• تنظیم دما باتوجهبه شرایط: برخی از چیلرها این قابلیت را دارند که به طور مثال عمل گرمایش و یا سرمایش را انجام دهند و یا اینکه دما را در قسمتهای متفاوت ساختمان، به شکل متفاوتی تنظیم کنند. رعایت این مورد در نحوه تنظیم چیلر برای زمستان، باعث آسایش تمامی ساکنین و جلوگیری از هدررفت انرژی میشود.
• حفظ دما و رطوبت مطلوب در محیط: تنظیم دمای مناسب چیلر، گرمای مطبوعی در محیط به وجود میآورد و از بالارفتن بیش از حد رطوبت و ایجاد قارچ و کپک در محیط جلوگیری میکند.
چه مواردی را در راه اندازی و تنظیم چیلر برای زمستان مورد توجه قرار دهیم؟
۱. بررسی سلامت دستگاه و قطعات آن
در گام اول راه اندازی چیلر برای زمستان، باید دستگاه را بررسی کنید تا تمامی قطعات سالم باشند و به طرز درستی کار کنند. وجود هرگونه نشتی و یا اتصالات نادرست را بررسی کنید. فیلترها را در بازههای زمانی مشخص و منظم بررسی کنید تا گرفتگیهای احتمالی در آنها منجر به کاهش سرعت گردش هوا نشوند. همچنین کویلها هم باید چک شوند و در صورت وجود هرگونه آلودگی و گردوغبار، پاکسازی و یا تعویض آنها صورت بگیرد.
۲. تنظیم دما و فشار
برخی از انواع چیلر خانگی و یا چیلر صنعتی، داراهای صفحات نمایشگری هستند که شما میتوانید فشار و دما را بر روی آن مشاهده کرده و تنظیمات چیلر در زمستان را انجام دهید. تنظیم این مورد اهمیت بسیار بالایی در عملکرد بهینهی چیلر دارد. فشار مبرد در راه اندازی چیلر برای زمستان، عامل بسیار مهمی است و همواره باید در محدوده مشخصی قرار داشته باشد.
۳. تنظیم درست دمای آب
در زمستان باید دمای آب بهگونهای انتخاب شود که در عین ایجاد گرمای مناسب، از اتلاف بیش از حد انرژی هم جلوگیری شود. تنظیمات چیلر برای زمستان بهتر است به نحوی باشد که چیلر، در دمایی بین ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتیگراد قرار داشته باشد. دمای کمتر از این مقدار گرمای کافی را تأمین نخواهد کرد و دمای بیشتر بازدهی و طول عمر چیلر را کاهش میدهد.
4. تنظیم دمای محیط: برای تنظیم دما و جلوگیری از اتلاف انرژی، تنها تنظیم دمای چیلر برای زمستان کافی نخواهد بود و شما باید دمای محیط را هم بررسی کنید. در، پنجرهها و پردهها را بررسی کنید تا متوجه شوید که هوای گرم به بیرون میرود یا خیر. همچنین از ورود هوای سرد به درون ساختمان برای تنظیم چیلر برای زمستان جلوگیری کنید.
مشکلات رایج در تنظیمات چیلر برای زمستان و راهحلها چه هستند؟
• یخزدگی چیلر: یکی از مشکلات رایجی که در زمستان برای چیلرها ایجاد میشود یخزدگی ناشی از دمای پایین آب است. جلوگیری از این مشکل با استفاده از محلولهای ضد یخ، افزایش دمای آب و چککردن منظم دما و فشار ممکن خواهد بود. البته در صورت یخزدگی لوله، بهتر است که سر خود کاری انجام ندهید و از افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید.
• دمای نامطلوب چیلر و احساس سرما: گرفتگی لوله و قطعات، افت فشار آب و سایر موارد اینچنینی میتوانند منجر به بروز اختلال در تنظیمات دمای چیلر شوند که برای رفع این مشکل بهتر است از کارشناس و تعمیرکار خبره کمک بگیرید.
• ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه: همانطور که در بالا هم اشاره شد، تمیزکردن منظم اجزای چیلر از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه وجود آلودگی در اجزا میتواند منجر به کاهش کارایی و عملکرد دستگاه شود. سرمای بیش از حد هوا نیز با ایجادکردن برفک و یخ در لولهها و یا افت فشار در آنها، عملکرد چیلر را با اختلال مواجه میکند و حتی میتواند آسیبهای دائمی وجبرانناپذیری هم ایجاد کند.
نتیجهگیری
در این مطلب به بررسی این موضوع پرداختیم که تنظیم چیلر در زمستان، فرایندی مهم است که علاوه بر تنظیم دما و حفظ آرامش و راحتی ساکنین، میتواند هزینههای غیرضروری را کاهش داده و به افزایش بازدهی و راندمان کمک کند. رعایت تمامی نکات ذکر شده و آموزش کامل طرز استفاده از دستگاه به افراد، از بروز هرگونه مشکل در نحوه تنظیم چیلر برای زمستان جلوگیری میکند. همچنین در صورت نیاز به هرگونه تعمیرات چیلر، میتوانید با کلینیک انرژی در تماس باشید. کارکنان و کارشناسان این شرکت با علم و تجربهی بالا، بهترین خدمات را در زمینهی تاسیسات ساختمان مانند تعمیر و نگهداری چیلر، تعمیر برج خنککننده، نصب پکیج زمینی و… ارائه میکنند و شما می توانید با خیال راحت سرویس و نگهداری تاسیسات ساختمان خود را به یک مهندس تاسیسات باتجربه بسپارید.
۰ Comments