خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌

by | chiller

زمان مطالعه: 13 دقیقه

علت سرد نکردن چیلر: خنک نکردن چیلر جذبی

چیلرهای جذبی چیلرهایی هستند که به علت آنکه از بخار کم فشار، آب گرم یا آب داغ استفاده می‌کنند، مصرف برق را کاهش داده و بالطبع هزینه آن نیز پایین می‌آید. چیلرهای جذبی غالبا برای تهویه نمودن مطبوع هوای محیط کاربرد دارند. این نوع از چیلر با وجود آنکه بهترین جایگزین برای چیلرهای تراکمی محسوب می‌شود، اما عیوبی نیز دارد که در ادامه به آنها و علت سرد نکرن چیلر یا خنک نکردن چیلر می پردازیم.

شاید برای شما مفید باشد: تعمیرات تخصصی چیلر جذبی 

قبل از این که دلایل خنک‌نکردن چیلر را بررسی کنیم، ابتدا باید بدانید که چیلر چیست. چیلر یک دستگاه تهویه‌مطبوع است که حرارت را از یک سیال (مبرد) به کمک فرایند تقطیر و تبخیر دفع می‌کند. سیال سرد شده درون مبدل حرارتی به گردش در می‌آید و باعث خنک‌سازی آب می‌شود. در نهایت آب سرد شده خروجی از چیلر، باعث خنک‌کاری دستگاه‌های سرمایشی ساختمان‌ها می‌گردد. از عمده‌ترین مشکلات چیلر می‌توان به خنک‌نکردن آن اشاره کرد؛ ممکن است برای اکثر خریداران چیلر این سؤال پیش بیاید که چرا چیلر خنک نمیکنه. در ادامه به موضوع خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌ می‌پردازیم.چیلر چیست

عیوب چیلرهای جذبی

از مهم‌ترین عیوبی که چیلرهای جذبی ممکن است با آن مواجه شده و از علت‌های سرد نکردن چیلر باشد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سیکل جاذب: که ممکن است بر اثر مواردی همچون کارکرد نامناسب اینورتر و کنترل، ناکافی بودن افزودنی، بالا یا پایین بودن زیاد دمای ورودی آب خنک کن، کریستالیزه شدن و شرایط مکش ضعیف رخ دهد.
  • شیرکنترل بخار: باید سیگنال شیر کنترل مورد بررسی قرار گیرد.
  • کنترل دمای آب سرد: بر اثر عملکرد نامناسب ریزپردازنده و یا عملکرد نامناسب حسگر دما اتفاق می‌افتد.
  • سیکل مبرد: عواملی همچون شارژ بیش از حد مبرد، نشتی میرد به سمت جاذب ناشی از خوردگی، رسوب گرفتگی لوله‌ها، چرخش معکوس در پمپ مبرد، بسته نبودن شیر مبرد و آلوده شدن مبرد در وقوع این عیب اثر می‌گذارد.
  • سیستم آب خنک کن: در اثر بیش از اندازه بودن دبی آب سرد، رسوب گرفتگی لوله‌ها و نشتی در مخزن وقوع می‌یابد.
  • مبدل های حرارتی محلول: به دلیل کم شدن دبی جاذب  به علت خرابی لوله‌ها و کم شدن دبی جاذب به علت گرفتگی میل
  • عوامل خارجی: بر اثر اضافه شدن بار و کم بودن دستگاه‌های هواساز

مناسب نبودن سطح مبرد

یکی از مهم‌ترین علت‌های خنک‌نکردن چیلر می‌تواند سطح نامناسب مبرد باشد. داشتن سطح مشخص مبرد برای عملکرد صحیح و درست دستگاه‌های تهویه بسیار مهم است. از نشانه‌های مناسب نبودن سطح مبرد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
• اگر در چیلر نشت مبرد اتفاق بیفتد و سطح مبرد پایین بیاید، دستگاه به‌جای خنک‌سازی از خود باد گرم تولید می‌کند که این اصلی‌ترین نشانه مناسب نبودن سطح مبرد است.
چنانچه سطح مبرد کاهش پیدا کند، صدایی خش‌خش مانند از دستگاه شنیده می‌شود که ممکن است علت خنک ‌نکردن چیلر باشد.
• درصورتی‌که با افزایش ناگهانی مبلغ قبض برق ساختمان مواجه شدید، این احتمال وجود دارد که سطح مبرد چیلر کاهش پیدا کرده و عملکرد دستگاه تهویه را مختل کرده باشد. در این صورت، دستگاه به دلیل کاهش ظرفیت حرارتی باید زمان بیشتری را کار کند که باعث افزایش مصرف برق می‌شود.
• دستگاه تهویه برای خنک‌سازی محیط نیاز به گرفتن رطوبت هوا دارد. چنانچه سطح مبرد خنک‌کننده پایین باشد، دستگاه از گرفتن رطوبت محیط ناتوان می‌ماند که همین امر باعث افزایش رطوبت هوای فضای بیرونی می‌شود.

خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌ رفع مشکل پایین‌بودن سطح مبرد

باید قسمت‌هایی مثل کندانسور، لوله‌ها و اتصالات که ممکن است بیشتر دچار نشتی شوند را مورد بررسی قرارداد، محل نشتی را پیدا کرد و سپس به تعمیر آن محل پرداخت. برای تعمیر ممکن است نیاز داشته باشید که قطعه را به طور کامل عوض کنید، در آن محل جوشکاری انجام دهید و یا از چسب‌هایی که نشتی را رفع می‌کنند استفاده کنید.
پس از تعمیر، سیستم چیلر باید خالی شود تا هرگونه ناخالصی از آن پاک شود. سپس برای بحث خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌، هوای داخل چیلر نیز باید به طور کامل تخلیه شود تا فشار مناسبی درون آن وجود داشته باشد؛ بعد از آن نیز چیلر را باید با گاز مبرد مناسب شارژ نمود. در نهایت عملکرد کل سیستم مورد بررسی قرار می‌گیرد تا از نبود هرگونه اختلال، اطمینان حاصل شود.

علائم کم بودن گاز چیلر ،بررسی و رفع علت های آن

خنک نکردن چیلر

کارنکردن کمپرسور چیلر

در اکثر مواقع، دلیل خنک ‌نکردن چیلر می‌تواند کارنکردن کمپرسور باشد. خرابی کمپرسور که جز اصلی چیلر است، باعث کارنکردن خنک‌کننده و درنتیجه عدم خنک‌سازی محیط می‌شود. آشنابودن با نشانه‌های خرابی کمپرسور چیلر برای دانستن دلیل این که چرا چیلر خنک نمیکنه، لازم است. در ادامه متداول‌ترین علائم خرابی کمپرسور چیلر را بررسی می‌کنیم.

کمپرسور چیلر

کمپرسور چیلر روشن نمی‌شود

روشن‌نشدن کمپرسور چیلر جذبی و چیلر تراکمی می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. اگر در سیستم برق تأسیسات ساختمان اختلالاتی مانند مشکل در جریان و ولتاژ و یا اتصال برق وجود داشته باشد، مانع از روشن‌شدن کمپرسور می‌شود. گاهی ممکن است مشکل از اجزای مدار برقی مثل رله یا خازن‌ها باشد. همچنین اگر در موتور کمپرسور، سیستم کنترل چیلر و سنسورهای آن نیز خرابی وجود داشته باشد یا این که دما بیش حد افزایش پیدا کند، کمپرسور روشن نمی‌شود که ممکن است دلیل خنک ‌نکردن چیلر باشد.

خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌: داغ‌شدن بیش از حد کمپرسور

یکی از علت‌های این که چرا چیلر خنک نمیکنه می‌تواند داغی بیش از اندازه کمپرسور باشد. درست است که کمپرسور در حالت کارکرد معمولی نیز دمای بسیار بالایی دارد، اما باید توجه داشت که بالارفتن دمای کمپرسور به‌طوری‌که بیش از حد عادی باشد، ممکن است نشانه خرابی کمپرسور باشد. در بسیاری از مواردی که کمپرسور بیش از حد داغ می‌شود و باید به دنبال دلایل خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن بود، در جزء دیگری از سیستم چیلر اختلالی وجود دارد که باید ریشه اصلی آن را پیدا و رفع نمود. در بعضی از کمپرسورها برای حل این مشکل، سنسور قطع‌کننده دما به کار می‌رود و اگر دما بیش از حد معمول افزایش یافت، به طور خودکار کمپرسور خاموش می‌شود.

افزایش مصرف انرژی

در صورت خرابی کمپرسور، بازده مفید آن به‌شدت پایین می‌آید و این موضوع باعث بالارفتن غیرعادی مصرف برق می‌شود؛ بنابراین اگر در مبلغ برق ساختمان افزایش غیرمعمولی رخ داد، حتماً خرابی کمپرسور که دلیل خنک نکردن چیلر است را مورد بررسی قرار دهید.
سروصدای بسیار زیاد کمپرسور

گاهی ممکن است صدای کمپرسور تغییر کند و یا صدای جدیدی از کمپرسور شنیده شود. همچنین امکان دارد کمپرسور که در حالت کارکرد معمول صدای زیادی ندارد، آلودگی صوتی بسیار بالایی ایجاد کند که تمام این موارد نشان‌دهنده مشکل در کمپرسور هستند.

خاموش و روشن‌شدن مداوم

از دیگر مواردی که شما باید در صورت مشاهده به بررسی علل خنک نکردن چیلر و حل مشکل خرابی کمپرسور بپردازید، خاموش و روشن‌شدن بیش از حد کمپرسور است. اگر در رله راه‌انداز کمپرسور مشکلی ایجاد شود، می‌تواند باعث خاموش و روشن‌شدن کمپرسور به طرز غیرعادی شود که یکی از نشانه‌های خرابی کمپرسور است و در این صورت باید تعمیرات چیلر انجام شود.

خرابی برج خنک‌کننده چیلر

برج خنک‌کننده چیلر، بخشی از چیلر است که در محیط بیرون نصب می‌شود، به‌وسیله لوله‌های آب به چیلر وصل می‌شود و وظیفه آن دفع حرارت جذب شده به آب از گاز مبرد، به بیرون است. علت خنک نکردن چیلر می‌تواند وجود مشکل در این بخش از چیلر باشد. در ادامه چند نمونه از خرابی‌های برج خنک‌کننده را بیان می‌کنیم که برای حل آن‌ها باید دلایل خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌ مورد بررسی قرار گیرد.

برج خنک کننده ی چیلر

خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع اختلالات آن‌: چند نمونه از خرابی‌های برج خنک‌کننده و راه‌حل آن‌ها

• برج‌های خنک‌کننده مکان بسیار مناسبی برای پرورش و رشد باکتری‌ها هستند. میکروارگانیسم‌ها می‌توانند در کار برج خنک‌کن مشکل ایجاد کنند و باعث کثیفی و بوی بد در آن محل شوند. لازم است برای حل این مشکل از مواد ضدعفونی‌کننده مناسب استفاده نمود و آب داخل برج را همیشه بررسی کرد.
• اگر مواد معدنی در برج خنک‌کن تجمع پیدا کنند، از ظرفیت قابل‌استفاده برج کم می‌شود و در نتیجه حرارت به‌خوبی به فضای آزاد منتقل نمی‌شود. اگر به طور مرتب برج را از مواد معدنی پاک و از فیلتراسیون استفاده کنید، از تجمع رسوبات جلوگیری می‌شود. همچنین برای تمیزکردن رسوبات می‌توانید فرایند اسیدشویی چیلر را انجام دهید.
• یکی از خرابی‌های برج خنک‌کن که می‌تواند علت خنک ‌نکردن چیلر باشد، فرسایش و خوردگی برج است. به دلیل این که برج‌های خنک‌کننده در محیط باز قرار دارند، زنگ‌زدگی و خوردگی آن‌ها بسیار محتمل است. استفاده از مواد ضدزنگ و مقاوم در برابر خوردگی، از فرسایش برج خنک‌کن جلوگیری می‌کند.

افزایش عمر مفید و کاهش هزینه ‌های چیلر

اسید شویی چیلر

علت سرد نشدن چیلر: خنک نکردن چیلر تراکمی

در چیلرهای تراکمی خنک کردن فضا از طریق جریان الکتریکی صورت می‌گیرد. به این صورت که گاز به وسیله کمپرسور متراکم شده و به کندانسور منتقل می‌گردد و توسط آب یا هوای محیط به مایع تبدیل می‌شود. این گازی که به مایع تبدیل شده است از شیر انبساط عبور کرده و به اپراتور وارد می‌شود. در این مرحله فشار بخار کاهش یافته و بر اثر آن مایع، تبخیر خواهد شد.

عیوب چیلرهای تراکمی

چیلرهای تراکمی نیز مانند چیلرهای جذبی ممکن است عیوبی پیدا کنند که از موارد علت سرد نکردن چیلر باشد. این عیوب عبارتند از:

  • تولید صدای زیاد کمپرسور: به علت شارژ سیستم با گاز بیش از اندازه، فاسد شدن روغن کمپرسور، حل شدن روغن کمپرسور در سیال مبرد درنتیجه از دست دادن کیفیت کارایی و در نهایت کم شدن میزان روغن موجود در کمپرسور.
  • روشن نشدن کمپرسور چیلر: از علت‌های دیگر چیلرتراکمی که از علت‌های سرد نشدن چیلر است، روشن نشدن کمپرسور چیلر بوده که ممکن است براثر کنترل جریان برق کمپرسور و کلید آن، متصل نبودن کنتاکت کمپرسور، باز شدن سیستم حفاظت حرارتی کمپرسور و یا آسیب دیدن کلید کنترل فشار روغن باشد.
  • تولید سرمای کم: بر اثر نیم سوز شدن الکتروموتور، کاهش سطح شارژ گاز چیلر کمتر از حد مورد نیاز و رسوب گرفتن لوله‌های کندانسور.
  • قطع شدن سیستم چیلر بر اثر کاهش فشار: به علت از کار افتادن ترموستات، پایین آمدن سطح سیال مبرد، از کار افتادن پمپ سیرکولاسیون و خراب شدن فن اوپراتور.

اما علت سرد نکردن چیلر چیست؟

از علت‌های سرد نکردن چیلر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. منبع برق یا منبع تغذیه چیلر ضعیف باشد

در صورتی که منبع تغذیه ضعیف شود، در عملکرد چیلر اختلال به وجود می‌آید و به این ترتیب گرما جذب آن شده و چیلر نمی‌تواند عملیات خنک سازی را انجام دهد. پس اولین اقدامی که باید انجام داد بعد از آنکه فهمیدیم چیلر خنک نمی‌کند این است که برق آن را چک کنیم. گذشته از آن امکان دارد در چیلر مشکلات برقی دیگری ایجاد شود ازجمله: منبع اصلی برق قطع شود، جریان برق بیش از حد از سیم پیچ عبور کند و یا آن که در فیوزهای برق اختلال بوجود آید.

  1. درجه تنظیمات دمای چیلر پایین باشد

یکی از علت‌های سرد نکردن چیلر این است که قبل از آن که روشن شود، تنظیمات دما در پایین‌ترین حد آن قرار بگیرد. در این حالت زمنی که چیلر روشن شود، ظرفیت خنک کردن آن به صورت خودکار پایین می‌آید. برای رفع این عیب می‌توانید تنظیمات دما را حدودا ۲۰ درجه افزایش دهید.

  1. چیلر در مرحله تعمیرات و نگهداری قرار گیرد

قرار دادن چیلر ر حالت تعمیرات و نگهداری از دیگر علت سرد نشدن چیلر است. زمانی که دستگاه چیلر در حالت تعمیرات قرار دارد، قسمت‌های خنک کننده آن نمی‌توانند به خوبی انجام وظیفه کرده و عملیات سرد کردن را انجام دهند. به عنوان مثال زمانی که پره‌های فنی که وظیفه خنک کردن را دارد، رسوب بگیرد یا روی آن گرد و غبار بشیند امکان خنک کردن را به شکل درستی ندارد. این عیب را می‌توان از طریق شستن این پره‌ها و پاک سازی آن برطرف نمود.

  1. ظرفیت حرارت چیلر در پایین‌ترین مقدار قرار بگیرد

زمانی که ظرفیت حرارت چیلر در پایین‌ترین مقدار قرار بگیرد برای برطرف کردن آن لازم است تمام تجهیزاتی که به انتقال حرارت چیلر مرتبط است مورد بررسی قرار بگیرد و چنانچه خوردگی در آن مشاهده شد، آن قطعه عوض گردد. از راه‌هایی که می‌توان عمر قطعات و بخش‌های انتقال دهنده حرارت را بالا برد این است که برای خنک کردن چیلر از آب یا مخلوطی از آب و اتیل گلایکول استفاده شود. زیرا این مایع انتقال حرارت مانع از رشد باکتری و خوردگی در آن بخش می‌شود.

5 راهکار کاربردی برای افزایش راندمان چیلرها

بیشتر بخوانید : علت سوختن کمپرسور چیلر چیست؟

 

  1. دمای محیط بسیار بالا باشد

بالا بودن دمای زیاد محیط را می‌توان یکی دیگر از علت‌های سرد نشدن چیلر به حساب آورد. زمانی که دما محیط بیش از اندازه بالا باشد، کیفیت عملکرد تجهیزات دستگاه چیلر پایین آمده و نمی‌تواند فرایند انتقال حرارت و تبدیل آن به هوای خنک را انجام دهد. درحقیقت چنین گفته می‌شود که با بالا رفتن فشار دما محیط، قدرت خنک کردن چیلر کاهش می‌یابد. بهترین راه حل برای برطرف نمودن این ایراد این است که دمای آب ورودی را کاهش دهیم.

  1. سایر علت‌های سرد نشدن چیلر

سرد نشدن چیلر علت‌های دیگری نیز دارد که شامل: بالا بودن بیش از حد اپراتور، مناسب نبودن اندازه شیر انبساط، مناسب نبودن سطح مبرد، مناسب نبودن دمای فیلتر درایر، نامناسب بودن محل قرار گیری بالب حرارتی، زیاد بودن دمای مکش گاز مبرد، بالا بودن یا پایین بودن فشار کندانسور  و داغ بودن کمپرسور می‌شود. عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث کاهش قدرت خنک کردن چیلر می‌شوند.

علت یخ زدن کمپرسور چیلر

حالا که به سوال علت سرد نکردن چیلر جواب دادیم، خوب است که به بررسی سوال علت یخ زدن کمپرسور چیلر بپردازیم. باید بدانید که اگر چیلری که استفاده می‌کنید از نوع چیلر جذبی است، دیگر نگرانی بابت یخ زدن یا برفک زدن کمپرسور آن نداشته باشید، زیرا که یخ زدن کمپرسور چیلر صرفا مخصوص چیلر تراکمی است.

اما علت یخ زدن کمپرسور چیلر تراکمی شامل موارد زیر می‌شود:

  1. سوختن هیتر کارتر
  2. شارژ کردن بیش از حد مبرد
  3. پایین آمدن و کاهش فشار در کندانسور
  4. تنظیم نبودن و خراب بودن اکسپنشن ولو
  5. جریان نداشتن کافی آب در اوپراتور در چیلرهای آبی
  1. گردش نداشتن هوا و سوختن فن اوپراتور سردخانه‌ای

خطاهای چیلر چیست؟

خطاهای چیلر که بر روی پنل یا مانتیور آن قابل مشاهده است، به مصرف کننده این امکان را می‌دهد تا از عیبی که در دستگاه رخ داده با خبر شود. توجه داشتن به این خطاها یا ارورها می‌تواند به شما کمک کند بهتر از چیلر خود مراقبت کنید.

اما این خطاها از قرار ذیل است:

  • خطای E1: نشان از بالا بودن دمای اتاق بیش از حد مجاز دارد.
  • خطای E2: نشان دهنده بالا بودن دمای آب بیش از حد مجاز است.
  • خطای E3: به معنای پایین بودن دمای آب کمتر از حد مجاز است.
  • خطای E4: یعنی سنسور تشخیص دهنده دمای اتاق خراب است.
  • خطای E5: سنسور تشخیص دمای آب خراب است.

حرف آخر

چیلرها دستگاهای مهمی در تاسیسات ساختمان هستند که از طریق گرفتن حرارت از مایعی که معمولا آب است و به جریان انداختن آن پس از خنک سازی، دمای محیط را خنک می‌کند. از چیلرها در همه اماکن از جمله اماکن تجاری، اداری یا مسکونی می‌توان استفاده کرد. چیلرها ممکن است با اشکالاتی مواجه شوند و سرد نکردن یکی از این مشکلات است. در این مطلب به خوبی علت سرد نکردن چیلر بیان شد. درصورت داشتن سوال در این زمینه می‌توانید در قسمت نظرات آنرا بپرسید.

همچنین این مطلب را بخوانید: اهمیت سرویس و نگهداری موتورخانه

دلایل خنک نکردن چیلر

هنگامی که از تجهیزات برای حفظ آسایش محیط استفاده می‌کنید، عملکرد نامناسب سیستم به دلیل وجود اختلالات در آن می‌تواند آزار دهنده باشد. اگر چیلر نتواند دما را به دمای تنظیمی برساند، هشدار بالا بودن را فعال کرده و خنک‌سازی را متوقف می‌کند. در این مطلب چند دلیل احتمالی برای خنک نکردن چیلر و طریقۀ رفع آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

 

چیلر به اندازۀ کافی قوی نیست

قوی نبودن چیلر یک دلیل کاملاً آشکار و شاید ناخوشایند است. اما خنک نکردن چیلر می‌تواند گاهی به دلیل ضعیف بودن برق تولیدی برای حفظ دمای تنظیمی باشد. اگر بار گرمایی از میزان گرمایی که چیلر قادر به حذف آن است بیشتر باشد، سیستم نمی‌تواند دمای مطلوب را حفظ کند. اگر با این مشکل رو به رو شده‌اید، ارتقاء سیستم بهترین گزینه است. میزان بار گرمایی محیط نیز می‌تواند سیستم را تحت تأثیر قرار دهد. بار گرمایی اضافی هنگام عبور گاز (سردکن) از لوله‌ها وارد سیستم می‌شود. این مشکل را می‌توان با عایق کاری حل کرد.

چیلر تراکمی چیست؟ | نحوه عملکرد چیلر تراکمی

خنک نکردن چیلر

دمای تنظیم شده در ترموستات بیش از حد پایین است

قبل از راه اندازی دستگاه، دمای تنظیمی دستگاه را بررسی کنید که بیش از اندازه پایین نباشد و سیستم بتواند عملکرد بهینه داشته باشد. در همۀ چیلرها، ظرفیت سردسازی سیستم با کاهش دما کم می‌شود. دستورالعمل‌های سازنده برای چیلر، ظرفیت سردسازی سیستم در یک دمای معین را نشان می‌دهند. این دما معمولاً ۲۰ درجه است. اگر دمای تنظیمی از این دما کمتر باشد، ظرفیت سردسازی کاهش خواهد یافت و سبب خنک نکردن چیلر خواهد شد. پس برای دستیابی به ظرفیت سردسازی بیشتر، باید دمای تنظمی را افزایش دهید.

 

انجام ندادن نگهداری سبب خنک نکردن چیلر خواهد شد

چیلرها هم مانند تجهیزات آزمایشگاه برای حفظ عملکرد مطلوب به نگهداری احتیاج دارند. مشکلات مربوط به نگهداری و یا انجام ندادن آن‌ها اختلالات زیادی را به وجود می‌آورد. در کندانسورهای هوا خنک، انباشته شدن ذرات و گردوغبار روی پره‌های فن و تیغه‌ها باعث مسدود شدن جریان هوا و در نتیجه کاهش ظرفیت سردسازی و خنک نکردن چیلر خواهد شد. در کندانسورهای آب خنک، عواملی مانند خوردگی، رشد بیولوژیکی (میکروب، قارچ و گیاهان) و رسوب گذاری، انتقال گرما را کاهش می‌دهند. با توجه به نوع تجهیزات، بعضی نگهداری‌های منظم باید انجام شوند. مثلاً پاکسازی تیغه‌های کندانسور و استفاده از ضدخوردگی. برای اطلاعات بیشتر دربارۀ نگهداری چیلر موتورخانه می‌توانید به مطلب مربوطه مراجعه کنید.

برای مشاورۀ رایگان و اطلاعات بیشتر تماس بگیرید  

ضریب انتقال حرارت در سیال انتقال گرما بسیار پایین است

ظرفیت سردسازی چیلر معمولاً بر اساس استفاده از آب یا اتانول به عنوان سیال انتقال حرارت است. از آنجایی که آب ظرفیت گرمایی و رسانایی حرارت بالایی دارد بسیار مناسب است. اما به تنهایی سبب ایجاد خوردگی خواهد شد و ممکن است علت خنک نکردن چیلر باشد. اتانول در دمای پایین حالت سیال بودن خود را حفظ می‌کند و به همین دلیل انتشاردهندۀ بسیار خوبی است. اما خاصیت اشتعال‌زایی این ماده بسیار بالاست. در اغلب موارد از ترکیب آب با اتیلن گلیکول یا پروپلین گلیکول استفاده می‌شود. این مواد ضد یخ و ضد خوردگی هستند و از تجمع باکتری جلوگیری می‌کنند. برای بهره‌مندی از مزایای محلول گلیکول با میزان حداقل تأثیر بر راندمان چیلر، بهتر است میزان گلیکول را تا حد امکان کم کنید. طبق مطالعات شرکت لیترون، ۳۰% اتیلن گلیکول، محافظت مورد نیاز را تأمین می‌کند و عملکرد حرارتی را تا ۳% کاهش می‌دهد.

 

بالا بودن دمای هوای محیط یا آب ساختمان

با توجه به اینکه چیلر از نوع آب خنک یا هوا خنک است، کندانسور حرارت را به هوای محیط یا آب ساختمان انتقال می‌دهد. هنگامی که دمای این محیط‌ها بالاتر باشد، فرآیند انتقال حرارت به خوبی انجام نخواهد شد. این شرایط باعث می‌شود که فشار تقطیر بالا رفته و عمکلرد کلی سیستم کاهش یابد. پایین‌تر بودن دمای هوای محیط یا آب ساختمان، راندمان چیلر را کاهش می‌دهد و به تأمین دمای مطلوب توسط سیستم کمک می‌کند.

همانطور که دیدید، موارد ذکر شده می‌توانند علت خنک نکردن چیلر شما باشند. بعضی از این اختلالات به راحتی و با هزینۀ بسیار کم حل می‌شوند. پس بهتر است عجله نکنید و قبل از خرید یک سیستم جدید، دستگاه را به خوبی بررسی کنید. ما همچنین مطالبی را دربارۀ عیب‌یابی چیلر و طریقۀ رفع نقص آن برای شما آماده کرده‌ایم که مطالعۀ آن به شما کمک خواهد کرد از هزینه‌های مربوط به سیستم بکاهید.

در برج‌های خنک‌کننده همچنین احتمال مشاهده خرابی‌های مکانیکی و الکتریکی وجود دارد. پاره شدن تسمه، صداهای ناهنجار از فن و موتور برج، خرابی در پره‌های فن، عدم عملکرد الکتروموتور و… از نشانه‌های خرابی مکانیکی برج خنک‌کن هستند. باید در فواصل زمانی منظم حتماً بخش‌های مختلف برج خنک‌کن را بازرسی کرد تا در صورت وجود مشکل، به تعمیر و نگهداری چیلر پرداخت.

 

برای خدمات پشتیبانی و نگهداری تاسیسات ساختمان ازجمله تعمیر و نگهداری موتورخانه؛ خدمات تعمیر و نگهداری استخر و … با ما تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا آسایش و سلامت تاسیسات منزل خود را بهبود ببخشید.

 

امتیاز

ما در شبکه‌های مجازی دنبال کنید

۰ Comments

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *